Лесі Українки: місцевий краєзнавець висміяв нові ліхтарі

21 Серпня 2016, 16:01
2926

Луцький дослідник історії та культури міста Ігор Левчук назвав нові ліхтарі на Лесі Українки «радянськими шоломами взірця 1938 року».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, де виклав фото жінки одягненої в шолом схожої форми на сучасні ліхтарі.

«Невігластво луцької влади не перестає вражати. На вулиці Лесі Українки зняли ліхтарі, що виготовив коваль Іван Возняк, і замість них одягнули радянські шоломи взірця 1938 року. Шоломи цієї моделі М38 входили в екіпіровку членів місцевої ППО (ред. - протиповітряна оборона), зенітних розрахунків, а також в ополченців що обороняли Ленінград», - пояснив Ігор Левчук.

1

«Я розумію, що місто окуповане «рагулями», але навіщо так відверто «палитись» :) До речі, на них має бути ще зірочка. Тож чекаємо від комсомольців додавання цього суттєвого для них елементу», - іронізує краєзнавець.

Нагадаємо, що на вулиці Лесі Українки триває реконструкція, в рамках якої планують замінити не лише дорожнє покриття, а й вуличне освітлення.

2

Перші ліхтарі почали встановлювати протягом останніх днів. Зауважимо, що 35 кованих ліхтарів встановили на центральній пішохідній вулиці лише у 2011 році. Їх вартість – понад 200 тисяч гривень, однак ці гроші не брали з міського бюджету – ліхтарі подарували бізнесмени Ігор Єремеєв та Степан Івахів до 20-ої річниці незалежності України. А виготовив їх коваль Іван Возняк.

1

1

1

 До слова, нещодавно прокуратура області розпочала два кримінальні провадження щодо ремонту центральної вулиці Луцька Лесі Українки.

Крім того, із самого початку реконструкції пішохідної вулиці міста навколо цієї теми виникають постійні скандали як щодо доцільності такого ремонту, так і щодо збереження історичної автентичності та зелених насаджень.

Нагадаємо, що під час реконструкції Лесі Українки робітники зрізали кілька дерев, проти чого активно виступила група лучан. Луцький міський голова Микола Романюк прийшов на зустріч з активістами та пообіцяв зупинити вирубку дерев.

Проте нещодавно на сайті Луьцкої міської ради з’явилося повідомлення про те, що міські екологи визначили, які дерева на пішохідній вулиці міста все ж таки планують зрізати. Крім того, Юрій Моклиця написав блог, у якому підтримав висновки екологів.

 

Коментарі
21 Серпня 2016, 19:12
Судячи з вечірніх вражень- чудові ліхтарі. Світять гарно. Раніше Лесі була значно темнішою. Енергозберігаючі. Правда немає на них елементів "гламуру"- листочків- гілячок, пофарбованих "під золото"- иможе це не до смаку "краєлюбцю"? взагалі то таке складається- є самий розумний і фаховий краєзнавець- "ангел нації"- ( от загнув!)- що має монополію на Істину- і є решта негідників, недоумків, взагалі нелуцьких селюків, які- Що не ззроблять- все погано. Левчук, правда, нічого не робить. Взагалі. Лише лихословить. А світильники - стильні.
21 Серпня 2016, 20:08
На 100%
21 Серпня 2016, 20:15
Ой ну вааще! Каво Ві цитіруєте? Що ето. за особа для которой Ви все рагулі? Все Акроме него? Єтот Левчук. Типа как би краєзнавец - таки поросята Вам голови. І кроме скандала таки ничего не умеєт. Потому єслі. Левчуку і двум неадекватам із Єго секти - плохо - значит фонарі достойні!
21 Серпня 2016, 21:27
Нові ліхтарі- суцільний несмак, не гармонують з історичними будівлями, дійсно схожі на галімі миски. А щодо рагулів - Левчук правий. Вони окупували Луцьк і успішно його загадили.
22 Серпня 2016, 00:15
Таке враження, що є група коментаторів, яка ходить від видання до видання та, відробляючи чийсь пряник, пише скрізь "за родіну, за Романюка".
22 Серпня 2016, 10:55
А для чого міняли стовпи з ліхтарями коли можна було просто лампочку поміняти.<br/>Це вже підозра і український діагноз.
22 Серпня 2016, 11:17
А можна було взагалі нічого не робити. Не міняти. Не реконструювати. І так піде!
22 Серпня 2016, 19:02
Цікаво було б знати А де діли старі ліхтарі??
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром