Ізраїльський колектив ледве добрався на фестиваль «Поліське літо з фольклором»

21 Серпня 2016, 15:00
2453

Представників творчих колективів із Ізраїлю дорогою до України спіткало кілька невдач, вони мало не залишились на батьківщині.

Про це йшлося під час прес-конференції в неділю, 21 серпня.

Нагадаємо, що з 20 по 25 серпня у місті відбуватиметься XIV фестиваль «Поліське літо з фольклором».

Особливі перешкоди спіткали представників Ізраїлю. Вони летіли літаком, він зламався і команда повернулась до Тель-Авіву. Сіли на інший – у нього відірвалось шасі і стався невеликий вибух. Потім Україна через дощову погоду не змогла прийняти транспортний засіб і команда 2,5 години літала на аварійному літаку.

Представники інших країн долетіли без особливих перешкод. Вони подякували організаторам за гостинність та запрошення на фестиваль.

Директор Палацу культури міста Луцька Юрій Войнаровський дуже втішений, що цього року фестиваль відбудеться, оскільки в попередні роки захід провести не вдалося через військові дії на сході України. Він подякував усім, хто брав участь у підготовці до фестивалю.

На фестивалі виступлять понад 730 учасників з Грузії, Ізраїлю, Північного Кіпру, Південної Кореї, Тайваню, Польщі, Білорусі та України.

На фестиваль також завітав колектив із Волновахи. 23 учасники матимуть змогу виступити перед лучанами та гостями міста. Керівник колективу розповіла, що вони покажуть весільний обряд, який допоможе зрозуміти волноваську культуру.

О 17:00 розпочнеться святкова хода учасників фестивалю «Поліське літо з фольклором» (Театральний майдан – вул.Лесі Українки - Замкова площа)

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 21 серпня о 18.00 в Луцькому замку.




Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром