Комунальники зловили пса, який покусав дівчинку

21 Серпня 2016, 14:24
1823 Джерело: КП Ласка

До комунального підприємства «Ласка» звернулися мешканка Луцька з проханням впіймати собаку, яка покусала її маленьку доньку.

На відлов тварини виїхали директор «Ласки» Дана Новарчук та її заступник Сергій Скумс, розповіли Район.Луцьк працівники підприємства.

«Тварину відловили, а тоді почали з’ясовувати обставини покусу. Виявилось домашня собака почала «гуляти» і  до неї у двір прийшов цей пес. Дівчинка хотіла погладити його, проте в цей період самці дуже агресивні, тому пес зреагував нападом. Поки що не відомо чи це безпритульний собака чи  домашній у само вигулі», - йдеться у повідомленні КП «Ласка».

«Я вкотре наголошую, щоб власники стерилізувати своїх домашніх улюбленців, адже від цього залежать людські життя. Ми постійно виїжджаємо на виклики і переважно пізно ввечері або вночі, коли домашня тварина починає «гуляти». В цей час до двору чи навіть під під’їзд збігаються безліч самців, і люди не можуть потрапити додому, часто тварини їх кусають», - закликає Дана Новарчук.

Вона наголошує на тому, щоб тварин не випускали у самовигул.

«В цього собаки, якого ми відловили, на шиї є слід від ошийника, це означає: або його викинули, або він гуляв у самовигулі, оскільки не далеко від місця, де стався інцидент, є приватні будинки», - пояснює директорка підприємства.

Тварину забрали до притулку і тепер він перебуватиме на карантині 14 днів, аби працівники «Ласки» могли визначити, чи хвора собака на сказ.

«Якщо він виявиться здоровим, то пройде курс соціалізації: в подальшому для тварини шукатимуть дім. Також наші психологи з громадської організації радо нададуть психологічну консультацію для дівчинки у разі потреби», – розповіла Дана Новарчук.

Працівники підприємства просять у таких ситуаціях (покуси чи напади тварин) оперативно телефонувати  до лікаря та до КП «Ласка», або на міську службу 15-80.







Фото КП "Ласка"

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром