Княгининівській громаді хочуть повернути 6 гектарів землі

22 Січня 2019, 13:05
Княгининівській громаді хочуть повернути землю 1417
Княгининівській громаді хочуть повернути землю

Із товариства з обмеженою відповідальністю «Центр переробки та утилізації відходів» хочуть стягнути заборгованість зі сплати орендної плати, а також розірвати договір оренди землі та повернути земельну ділянку площею понад 6 гектарів Княгининівській громаді.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури.

Із таким позовом Луцька місцева прокуратура звернулася до господарського суду Волинської області.

Прокурори з'ясували, що між Луцькою РДА та господарським товариством у лютому 2016 року строком на 49 років було укладено договір оренди цієї земельної ділянки, яка знаходиться за межами населених пунктів на території Рокинівської селищної ради Луцького району, для будівництва та обслуговування заводу з переробки сміття.

Станом на листопад 2018 року заборгованість товариства зі сплати орендної плати становила понад 160 тисяч гривень і, попри неодноразові листи із нагадуваннями від райдержадміністрації, суб’єкт господарювання не поспішав її сплачувати.

Жодних дій для будівництва заводу ТОВ теж не вживало, позаяк на ділянці відсутнє будь-яке нерухоме майно.

На захист інтересів територіальної громади, бюджет якої недоотримує значні кошти за користування земельною ділянкою орендарем, стала прокуратура.

У суді прокурори вимагатимуть сплати орендної плати, розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки громаді.

Читайте також: ЗМІ розповсюдили неправдиву інформацію щодо військової прокуратури Луцького гарнізону, — заява

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром