Де у Луцьку відкриють стріт-воркаут майданчики

27 Серпня 2015, 09:37
3681

У місті десять днів триває відкриття майданчиків для вуличних тренувань.

Тепер займатися спортом просто неба зможуть мешканці будинків, що на вулицях Рівненській, Зацепи, Корольова, Січовій, Луговій, Гордіюк, Кравчука, на проспекті Волі та бульварі Дружби народів.

Презентації спортивних майданчиків для жителів перелічених вулиць відбувалися з 17 до 27 серпня. Усі 26 майданчиків відкриють до кінця жовтня. Вартість робіт сягає близько півтора мільйона гривень.

«Майданчик орієнтований на молодь, підлітків та дорослих. Меншим діткам варто тренуватися із батьками. Нам приємно, що ініціатива знайшла свій відгук серед лучан, для яких і працює фонд», – зазначає голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.  

38-річний Олександр Білошевич був одним із ініціаторів побудови майданчика на прибудинковій території по вулиці Рівненській. У нього підростає одинадцятирічний син, який тепер матиме у себе в дворі місце для занять спортом.  Олександр переконаний, що вуличним тренуванням займатимуться  й дорослі.

«Клопоти, пов’язані із встановленням майданчика, насправді були приємні. Спочатку ніби й нікому це все не потрібно, але як почали щось робити, то стільки людей підтягнулося. Перед відкриттям ми самі прибирали територію, закупили морозиво для дітей. За майданчиком нам буде приємно дивитися. Тепер це наше дітище», – зазначає Олександр Білошевич.

Під час відкриття майданчиків  діти захопливо дивилися на виступи та трюки юнаків, що займаються стрітворкаутом. Кожен елемент малеча та їхні батьки зустрічали оплесками.

Один зі спортсменів Павло, який демонстрував вправи на майданчику, розповідає, що їх нерідко запитують, де можна потренуватися, чи існують у Луцьку школи вуличних тренувань. Тобто потреба у заняттях є.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром