У Луцьку дітей вакцинуватимуть від кору навіть у вихідні

22 Січня 2019, 10:32
у Луцьку масово хворіють діти 2565
у Луцьку масово хворіють діти

У дитячих поліклініках Луцька в суботу будуть робити вакцинацію проти кору.

Про це стало відомо 22 січня під час оперативної наради у Луцькій міській раді, – пише Перший.

Головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська розповіла, що у суботу, 26 січня, у поліклініках на Волі та Чорновола працюватимуть кабінети профщеплень. Це зроблять для того, аби батьки, які не мають часу у будні завести своїх дітей на вакцинацію, зробили це у вихідний.

За словами медика, у Луцьку з 1 січня захворіли 53 дитини і поширення інфекції зростає.

«Якщо раніше ми мали справу з «відмовниками», то зараз понад 3,5 тисячі випадків, коли батьки і не пишуть відмов, і не ідуть на щеплення. Повне ігнорування», – сказала Лєщинська.

Вона додала, що лише вакцинація і ревакцинація допоможуть подолати кір, проте ніхто без дозволу батьків не має права взяти дитину за руку і звести на щеплення.

До слова, наразі у місті вакциновані 87% дітей. Батькам роздаються повідомлення про те, що якщо у їхніх дітей не буде вакцинації, то до навчання вони не будуть допущені.

Про те, щоб не допускати невакцинованих школярів на уроки, йдеться у розпорядженні голови Волинської ОДА Олександра Савченка. Однак цей документ має рекомендаційний характер, тож у кожній школі наказ про недопуск видає директор.

Читайте також: У луцьку школу не пустили дітей без щеплень. ВІДЕО

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром