Богдана Хмельницького: вулицю прикрасив мурал відомого стріт-артиста

20 Серпня 2016, 17:35
3342 Джерело: volyn.tabloyid.com

Нещодавно на стіні біля Волинського обласного театру ляльок з’явився новий мурал, а в День міста відбулася церемонія його урочистого відкриття.

Про це повідомляє Таблоїд Волині.

«Для мене цьогорічне святкування Дня міста є особливим, адже, також, виповнюється 20 років нашій тісній співпраці із польським містом Люблін, і ззовні, і по духу дуже схожим на Луцьк. Це не лише формальні зустрічі та обмінні візити, а справжня підтримка і дружба між містами.

Реалізовано вже чимало проектів, і ще чотири чекають свого втілення, тому ми вирішили, що маємо якось продемонструвати цю співпрацю. Оскільки Луцьк вже зарекомендував себе як місто сучасного мистецтва, з’явилася ідею створення цього міжкультурного муралу», – розповів перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Депутат зазначив, що тепер з вікон міської ради і він, і голова міста завжди бачитимуть цей мурал і пам’ятатимуть про такого важливого партнера як Люблін.

На церемонію відкриття завітали польські гості. Заступник президента міста Любліна Артур Шимчак подякував за спільні проекти та ініціативи, побажав подальшої співпраці, а також пожартував, що тепер і йому треба намалювати щось за вікном свого кабінету, аби не забувати про своїх луцьких партнерів.

«Дякую за можливість реалізувати мурал у рідному місті, в якому зараз не проживаю. Це була для мене неабияка приємність, адже часто брав участь у різних проектах в Любліні, маю особливий сентимент до нього. Цей камерний мурал, що вказує на затишність обох міст, називається «Привід до дружби». Долоні тут є персонажами, але не виявляють емоцій настільки, як це зробили б, скажімо, обличчя.
 
Автор Сергій Радкевич каже, намагався користуватися неофіційними символами міст – на зображення Луцька обрав ключик, Люблін показав крізь образ ока, щоб продемонструвати не офіційну дружбу, а значно глибшу і чеснішу. А як увиразнення використав у центрі композиції карти старих частин обох міст і використав кольорову гаму прапорів країн-партнерів.

Голова Спілки художників України у Волинській області Володимир Марчук привітав усіх з прийдешнім святом української незалежності та висловив захоплення роботами Сергія.

«Наша молодь повинна мати, на кого рівнятися. У творчому сенсі Сергій Радкевич – найкращий художник зі створення настінних малюнків. Він вартий того, аби стати кумиром багатьох», – зауважив пан Володимир.

Варто зазначити, що попри численні побоювання, мурал не вибивається із загальної колірної та фактурної гами стін Театру ляльок, і ще довго нагадуватиме лучанам про співдружність двох схожих міст. 

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Текст та фото: Юлія ФІНКОВСЬКА

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
22 Серпня 2016, 19:11
Хай довго служить,аби не спаплюжили наші ,,художники,,
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром