«Кіборги встояли – не витримав бетон»: у Луцьку вшанували пам'ять захисників Донецького аеропорту

20 Січня 2019, 13:57
7907

У Луцьку відзначили День пам’яті захисників Донецького аеропорту.

Захід відбувся у неділю, 20 січня.

Волинські захисники Донецького аеропорту зібрались у Луцьку, аби пом’янути своїх полеглих побратимів. З самого ранку вони відвідали Свято-Троїцький кафедральний собор, де помолились за загиблих «кіборгів» та поставили свічки за упокій їхніх душ.

Пізніше військовослужбовці поклали квіти до стели Героям Небесної Сотні та Героям АТО.

Офіцер 80-тої аеромобільної бригади Вадим Ваврищук розповідає, що частина волинських «кіборгів» поїхали на могили своїх загиблих побратимів. 

«Частина хлопців об’їжджають могили своїх загиблих побратимів у Волинській області. Деякі бійці поїхали у Тернопіль, аби навідатись на могили загиблих «кіборгів», – каже боєць.

Вадим Ваврищук
Вадим Ваврищук


Юрій Величко
Юрій Величко







 Також Вадим Ваврищук додає, що не розуміє, чому багато людей вшановують пам’ять захисників Донецького аеропорту 16 січня, а не 20.

«Ми не розуміємо, чому. Адже 17-го була підготовка до штурму, 18-го був потужний штурм, 19-го був перший підрив терміналу, а 20-го був другий підрив терміналу. За цих чотири дні загинули 58 людей. А за 242 дні загинули 100. Тобто, за цих чотири дні загинула більша половина тих, хто взагалі загинув в аеропорту. З Волині загинули 8 «кібогів». Я кажу про свій батальйон. А ще є безвісти зниклі», – каже чоловік.






Вадим Ваврищук підходить до стелли та показує на фото, з ким із загиблих «кіборгів» він товаришував.

«Ось тут два моїх бійці - Вася Смолярчук та Вадим Демчук. Вадим загинув 20 січня, а Василь - 19. Нас було чотири друга: я, Ваня Шатун, Юра Чучалін і Вадік Демчук. Ми з Шатуном повернулись, а вони загинули. В кожного з них я був на похороні», – зазначає «кіборг».




 












 

 

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром