Лесі Українки: на «вишиту» бруківку поставили літнє кафе

19 Серпня 2016, 16:00
4727 Джерело: volyn24.com

У Луцьку «вишиту» бруківку, що на вулиці Лесі Українки, закрили літнім майданчиком піцерії. Чиновники кажуть, кафе на цьому місці працюватиме ще рік.

Під час реконструкції головної пішохідної вулиці Луцька запланували викласти бруківку кількох кольорів – сіру, червону та чорну. При цьому в деяких місцях будівельники виклали плитку ФЕМ у формі вишитих візерунків, пише Волинь24.

Втім, частину «вишиванки» вже закрили літнім майданчиком піцерії «Теревені».

Власник мережі закладів громадського харчування Богдан Базелюк пояснює, що має договір оренди земельної ділянки і всі його умови дотримані.

«Тут все законно. Нам давали попередження, що ми маємо перенести цю палатку на час ремонту і ми це зробили. А потім ми знову поставили його назад. Ми на законних підставах платимо податки і на законних підставах тут знаходимось», - наголошує підприємець.

З його слів, у міській раді знали про розташування літнього майданчика, адже він тут стоїть близько п’яти років. Втім, чиновники все ж вирішили таким чином викладати бруківку. Також Богдан Базелюк вважає, що у мерії немає підстав не продовжити договір оренди землі.

«Податки платяться, вигляд гарний, люди тут відпочивають, то чому можна не продовжувати договір оренди?», - каже власник «Теревень» і додає, що бруківку літній майданчик не псує.

У міській раді ж кажуть, що про розташування літнього кафе знали.

Так, заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв підтвердив, що «Теревені» орендують землю на вулиці Лесі Українки вже п’ять років і цей договір ще чинний.

«Наступного року ми не продовжимо їм договір і вони там не будуть стояти. А поки ми не можемо скасувати договір оренди землі. Комплексною схемою взагалі непередбачено там функціонування літнього майданчика. Можливо майданчик там стоятиме не цілий рік, а лише півроку – до кінця 2016», - підкреслив головний художник міста.

Нагадаємо, що реконструкція частини вулиці Лесі Українки від перетину з вулицею Кривий Вал до Театрального майдану обійдеться міському бюджету у вісім мільйонів гривень.

Коментарі
19 Серпня 2016, 21:17
ЛЯПОТА )))))))))))))))))
20 Серпня 2016, 00:05
дасвідос теревені
20 Серпня 2016, 13:28
Ганьба!!! Знести пристройку!!!
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024