Лучани називають дітей Шамірами та Лаурами

19 Серпня 2016, 14:10
2649 Джерело: ogo.ua

В обласному центрі Волині нині популярні іноземні імена.

Новонароджених хлопчиків усе частіше називають іменами Карім, Даніяр, Суджай, Даміан, Демір, Шамір, Рафаель. Про це йдеться на сторінках тижневика «Сім’я і Дім».

Директор луцького РАЦСу Тамара Калинович пояснює появу нетипових для Луцька  імен тим, що батьками дітей є іноземці.

Популярності набувають також забуті імена наших дідів, ті, які були поширені на Волині на початку ХХ століття: Тадей, Федір, Маркіян, Пилип.

Я пам’ятаю з дитинства, так звалися старі чоловіки, які жили у селі, – каже чиновниця.

Хоча в основному найпопулярніші чоловічі імена більш звичні: Олександр, Захар, Ярослав, Максим, Артем, Марк, Матвій, Тимофій.

Дівчаток найчастіше називають Дарина, Анна, Анастасія, Уляна, Вікторія, Марія та Олександра. Хоча, як каже Тамара Калинович, уже з’явилися Кіри, Злати, Мілани.

Рідкісними для нашого краю залишаються такі дівочі імена, як Віолета, Серафима, Лаура, Регіна, Роза, Агнеса, Божена, Корнелія, Елла, Періс, Аполінарія, Меліса.

Підготувала Наталка ПОЛІЩУК

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром