Луцький підліток розповів, як врятував самогубця

17 Січня 2019, 18:09
Орест Дмитроца 3650
Орест Дмитроца

15-річний лучанин Орест Дмитроца, гуляючи у парку, побачив чоловіка, який повісився на стовпі. Хлопець не злякався і витягнув непритомного з петлі.

Завдяки швидкій реакції дев’ятикласника, самогубця вдалось врятувати, – пише Перший.

Нагадаємо, інцидент трапився у вівторок, 15 січня, о 21-ій годині .

«Я гуляв з дівчиною і побачив, що на стовпі хтось висить. Спершу здалось, що це чийсь дурний жарт, але вирішив підійти перевірити. Почув, що чоловік ще дихає, заліз на стовп і пробував розв’язати шнурок. Не вийшло. Але вдалось послабити петлю так, щоб можна було вийняти голову і чоловік впав на землю. Я бачив, що він живий, бо він бився в конвульсіях», – згадує юнак.

«Я викликав швидку і подзвонив друзям. Вони спершу навіть не повірили, але за кілька хвилин прибіг мій друг Максим Карпа. Він залишився біля чоловіка, а я пішов зустрічати «швидку». Коли лікарі несли його в машину, він почав кричати: «Пустіть», – додає Орест.

Хлопець каже, йому вже телефонували класний керівник і завуч школи №7: «Хвалили мене, але казали, щоб не зазнавався».

Патрульний Богдан Павлович зазначає, що чоловіка врятували хлопці, які не побоялись і швидко зняли його зі стовпа. Правоохоронці дякують юнакам за сміливість і небайдужість. Потерпілого госпіталізували до обласної психіатричної лікарні №1.



1

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024