Луцький ведучий отримав лист від Обами

19 Серпня 2016, 13:31
2011 Джерело: lime.apostrophe.com.ua

Луцький ведучий та блогер Богдан Коваль через програму для листування Messenger поспілкувався із Президентом США Бараком Обамою. Точніше з ботом, який відписує користувачам замість Президента.

Про це Богдан Коваль написав у своєму мікроблозі, повідомляє ВолиньPost

«Нещодавно в просторі Інтернету знайшов робота в Facebook Messenger, який має назву «The White House»  та дозволяє відправити повідомлення Президенту США Бараку Обамі. Звісно, я вирішив, що не можу таке пропустити.

Моє повідомлення, яке я зміг відправити з 4 спроби через обхідні шляхи, бо таке спілкування доступне лише жителям США, було вкрай коротке, але вирішив спробувати та написав «Please help for Ukraine!» 

І от увечері 18 серпня 2016 року мені приходить відповідь з Білого Дому на мою електронну адресу з офіційною позицією Барака Обами щодо війни в Україні, анексії Криму та навіть економічної ситуації. Звичайно, ймовірність того, що це писав особисто Президент США близько нуля, але це все ж офіційний лист, а не проста відписка.

Залишаю оригінальний текст, щоб нічого не пропустити!» - написав Богдан Коваль у блозі.


«Дякуємо Вам за лист. Моя адміністрація, як і раніше, глибоко стурбована нинішніми подіями в Україні та діями Росії, і я ціную те, що Ви до мене звернулись.

Військове втручання Росії в Україну, окупація і спроба анексії Криму та її підтримка насильницьких сепаратистів є загрозою суверенітету і територіальної цілісності України. Ці дії порушують норми міжнародного права, включаючи зобов'язання Росії за Статутом Організації Об'єднаних Націй. Втручання Росії також не узгоджується з Будапештським меморандумом 1994 року, в якому Сполучені Штати, Росія, і Сполучене Королівство зобов'язалися поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України. Сполучені Штати прихильні до українського уряду та народу України, і ми засуджуємо відмову Росії виконувати свої зобов'язання, про що свідчать її односторонні військові дії та постійні зусилля дестабілізувати ситуацію в Україні.

Дії Росії підривають фундамент глобальної архітектури безпеки і ставлять під загрозу європейський світ та його безпеку. Підтримуючи, заохочуючи, навчаючи та озброюючи сепаратистів на сході України, Росія підживлює конфлікти і насильство, в тому числі безглуздим збиттям Малайзійського боїнга, що призвело до трагічної загибелі майже 300 невинних людей. Як я вже говорив з самого початку цієї кризи, ми хочемо бачити узгоджене рішення, і я закликав президента Путіна конструктивно співпрацювати з президентом Порошенко та міжнародним співтовариством для досягнення міцного врегулювання конфлікту. Проте до тих пір, поки Росія продовжує дестабілізувати свого сусіда, ми будемо продовжувати реагувати на його агресивні дії.

За допомогою санкцій ми спровокували суттєві витрати для Росії. І ми наголошували Росії, що її, як і раніше, безпосередня участь і підтримка своїх проросійських бойовиків в східній частині України є порушенням міжнародного права і зобов'язань, прийнятих в Мінських угодах з вересня 2014 по лютий 2015 року, і ці дії призведуть лише до подальшої ізоляції Росії з боку міжнародного співтовариства.

Америка буде продовжувати підтримувати зусилля України затвердити свій суверенітет і територіальну цілісність, і ми будемо надавати допомогу та ділитись найкращим досвідом, накопиченим, щоб допомогти Україні відновити свою економіку та вирішити гуманітарні потреби. Український народ повинен визначити свою власну долю. Допоки вони працюють, щоб відновити єдність, мир і безпеку в своїй країні і будують більш демократичну, процвітаючу та справедливу Державу, ми будемо стояти на їхньому боці.

З повагою,
Барак Обама»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром