«Коли життя людини залежить від тебе, розумієш, що власне проходить не дарма», — луцький лікар

17 Січня 2019, 12:40
Вадим Прогонюк 6482
Вадим Прогонюк

Лікар Луцької міської клінічної лікарні Вадим Прогонюк ще з дитинства мріяв винайти чудодійні ліки, щоб не помирали родичі.

Чоловік народився у селі Овадне Володимир-Волинського району. В його сім'ї лікарів не було: тато — військовий, мама — бухгалтер, — йдеться на сторінці лікарні.

Закінчив Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Інтернатуру проходив у відділенні ургентної хірургіі нашої лікарні. Його лікарський стаж — 14 років, з них 10 — в ендоскопічному підрозділі. Наймолодший серед колег. Має першу кваліфікаційну категорію з ендоскопії.

«Видно неозброєним оком, що лікарня швидкими темпами змінюється у позитивну сторону», — каже Вадим Прогонюк.

Ремонти, нове діагностичне та фізіотерапевтичне обладнання, велика кількість лабораторних обстежень, надання якісної медичної допомоги сприяло тому, що збільшилась кількість пацієнтів. Лікуються не тільки лучани і волиняни, а й хворі з інших областей. Не такими важкими і довготривалими стали ендоскопічні обстеження на новому обладнанні. Є ургентні випадки, коли невідкладна допомога надається у будь-яку пору доби.

«Звичайно, як кожній людині, неприємно і дискомфортно, коли тебе будять вночі. Але приїжджаєш в лікарню і бачиш, що ти дуже потрібний цій людині: чи зупинити кровотечу, чи дістати кістку з горла — ти надаєш допомогу і всі незручності відходять на задній план. Тим більше, якщо є чим це робити. У таких випадках, коли життя людини залежить від тебе, розумієш, що власне проходить не дарма. Тому медицина подобається і ніколи не пошкодував, що обрав цей шлях», — зазначає Прогонюк.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024