Торчин: у місцеву школу новий шкільний автобус

16 Січня 2019, 20:20
автобус «Богдан» 5087
автобус «Богдан»

У школу Торчина купили автобус «Богдан» на 30 місць.

Його придбали для школи за один мільйон вісімсот сорок вісім тисяч гривень за кошти із перехідного залишку освітньої субвенції 2017 року, — йдеться на офіційній сторінці у Facebook голови Волинської ОДА Олександра Савченка.

Ключі від транспортного засобу Савченко вручив 16 січня 2019 року.

«Ви довго чекали цей подарунок, автобус – і ось він уже стоїть у вас на подвір’ї. Я перевіряв, заводиться. Сподіваюся, що він вам сподобається, буде довго служити. Розумію, що одного транспорту мало – будемо працювати з головою ОТГ і придбаємо ще, якщо буде така необхідність. А ви маєте гарно вчитися, розвиватися та в майбутньому будувати Україну», — сказав голова ОДА.

Від імені учнів, батьків та вчителів виступила директорка школи Ольга Ворошик, яка зауважила, що це чудовий різдвяний подарунок для навчального закладу.

Голова Луцької районної державної адміністрації Тарас Яковлев дав настанови керівництву школи та селищної ради стосовно якісної та дбайливої експлуатації автобуса, щоб він служив громаді якнайдовше.

Загалом, упродовж 2018 року у Волинській області на умовах співфінансування придбано 9 шкільних автобусів, загальна вартість яких становить більше шістнадцяти мільйонів гривень, у тому числі, із державного бюджету – майже одинадцять мільйонів, із місцевого – більше п’яти. Усі шкільні автобуси підвозитимуть учнів до опорних закладів загальної середньої освіти.

Окрім того, Савченко поспілкувався з учнями, розповів їм про Томос та що він означає для української держави, а також оглянув нещодавно облаштовану ресурсну кімнату, в якій будуть займатися діти з особливими освітніми потребами.

Під час оглядин стало відомо, що на території Торчинської ОТГ проживають 13 діток з особливими освітніми потребами, з них п’ятеро охоплено інклюзивним навчанням та семеро – індивідуальним.

Директор Луцького районного інклюзивно-ресурсного центру Юрій Туровський розповідає, що ресурсна кімната облаштована за проектом благодійного Фонду Порошенка, який втілює у життя програму «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

«Ця кімната – це додатковий інструмент для адаптації психологічного та фізичного здоров’я дітей з особливими освітніми потребами, що дозволяє емоційно розвантажити дитину, зняти нервове збудження, знизити рівень тривожності, активізувати мозкову діяльність, займатися зі спеціалістом в індивідуальному порядку. Тут є навчальна, соціально-побутова, ігрова зони та зона відпочинку», — розповідає Юрій Михайлович.

Ремонт кімнати обійшовся районному бюджету в 70 тисяч гривень. На облаштування кімнати дидактичним матеріалом і наочністю використано майже 45 тисяч.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко зауважив, що облаштуванням ресурсної кімнати підтримка інклюзивних дітей району не завершиться. Він повідомив, що невдовзі у Підгайцях запрацює новий інклюзивно-ресурсний центр. А в майбутньому плануватимуть облаштування ІРЦ і в Торчинській громаді.







 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024