Перевізники хочуть, аби лучани платили по 5-6 гривень з проїзд

18 Серпня 2016, 22:57
1895

У разі стрімкого росту цін на пальне у Луцьку піднімуть вартість проїзду в маршрутках.

Про це в коментарі Волинь24 розповів заступник луцького міського голови Сергій Григоренко.

Посадовець зауважив, що перевізники дуже часто звертаються в міську раду з проханням підвищити вартість проїзду в маршрутних автобусах, мовляв три гривні за один квиток більше не приносять прибутку.

«Об’єктивно кажучи, три гривні – це низька вартість проїзду. Зараз луцькі перевізники водіїв на роботу наймають з районів, навіть з Рівненщини. Кажуть, що через невеликі заробітки багато толкових водіїв з Луцька поїхали до Польщі, де вони можуть заробити тисячу доларів на місяць і 500 доларів відправити додому. В Луцьку ж це нереально», – наголошує Сергій Григоренко.

«Ми розуміємо, що заробітки впали, як впала і вартість національної валюти. Що таке три гривні при курсі вісім-десять гривень за долар і зараз? З іншого боку ми розуміємо, наскільки впав рівень життя людей, для багатьох з яких маршрутки – це єдиний доступний вид транспорту», – зазначив заступник мера.

З його слів, поки не буде різкого росту ціни на пальне, вартість проїзду у маршрутках не підніматимуть.

Також посадовець зауважив, що перевізники просять підвищити вартість проїзду до п’яти і навіть шести гривень, втім у Луцькраді можливим вважають лише підвищення вартості квитка до чотирьох гривень. Однак, у найближчі півроку цього робити не планують.

«Якщо й піде про це мова, то це будуть 4 гривні, бо підняття ціни на 50 копійок нічого не дасть. Але у найближчі півроку цього не буде. Ми до останнього триматимемо ціну, бо це соціальне питання», – каже Григоренко.

З його слів, наразі лучани отримують дешевий, але не якісний товар. Тож в перспективі працюватиме принцип: «хочеш якісну послугу – плати більше».

«За три гривні неможливо поставити на маршрут абсолютно новий автобус класу Євро-4, Євро-5, тому в нас їздять машини 2007-2009 року, поюзані і непершої свіжості. Але за три гривні більшого чекати не можна», – резюмував чиновник.

«Зам» мера зауважив, що поки на Західній Україні лише у Львові вартість проїзду підняли до чотирьох гривень, а в решті міст в маршрутках їздять за три гривні.

Коментарі
19 Серпня 2016, 20:29
ага в Львові район один як наш Луцьк, а ці бариги краще б менше транділи що їм не хватає, всім тяжко і всі хочуть отримувати надприбутки
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром