Учасники АТО вимагають від міськради прозорих правил щодо виділення житла та землі

18 Серпня 2016, 16:03
1798 Джерело: society.lb.ua

Представники організацій учасників АТО закликали депутатів Луцьк напрацювати правила, які знімуть питання щодо виділення земельних ділянок та житла учасникам бойових дій та родинам загиблих воїнів АТО.

Про це йшлося 18 серпня під час засідання постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, пишуть ІА Волинські новини.

Представник обласної спілки учасників АТО Ярослав Мудрик зауважив, що міська рада повинна виробити єдині правила виділення житла для родин загиблих, бійців АТО, які пройшли через війну тощо, аби були відповідальні особи, які слідкували б за цим.

Серед проблем, які ветерани АТО піднімають перед депутатами міськради, – виділення земельних ділянок під індивідуальне будівництво та інвентаризація земель у місті. Так, атошники завдяки інвентаризації земель хочуть чітко бачити, чи є вільні земельні ділянки, бо «у місті землі начебто немає, але будівництво ведеться і будинки ростуть, як гриби, і житло для учасників бойових дій там не передбачають». 

Він наголосив, що перед початком будівництва багатоквартирних будинків важливо укладати меморандуми щодо надання житла учасникам АТО, адже у разі відсутності угоди обіцянки залишаються обіцянками.

Ярослав Мудрик нагадав, що з житловим комплексом на вулиці Огієнка теж усе розпочиналося з соціальних зобов’язань, а потім з’ясувалося, що у рішенні міськради їх немає, як немає і меморандуму з чіткими зобов’язаннями сторін.

Голова Луцької міської організації обласної спілки учасників АТО, майор запасу Олег Кобилянський відзначив, що в обласному центрі Волині немає куди звернутися конкретно щодо питань атошників.

Наприклад, на веб-сайті Львівської міськради є розділ, присвячений учасникам АТО, інформація про земельні ділянки. Отже, члени організації просять, щоб у Луцькій міськраді працювала конкретна особа, до якої можна було б звернутися щодо питань бійців АТО.

Голова комісії Алла Надточій зауважила, що для вирішення піднятих питань можна організувати розширене засідання комісії, або напрацювати створення робочої групи чи проекту рішення, який розглядатимуть під час вересневої сесії міськради.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром