«Велика честь бути в цьому храмі», – Порошенко в Луцьку

15 Січня 2019, 13:10
3903

У Луцьку в Свято-Троїцькому соборі зібралися тисячі вірян.

15 січня в обласний центр приїхав президент України Петро Порошенко та почесний патріарх Православної церкви України Філарет.

«Головне, з нами Бог. Тому що з нами правда, і ми – країна миролюбива. Вона ніколи не завойовувала чужі території, лише боролася за свою землю», – зазначив у промові Філарет.

Опісля надали слово Президенту України Петру Порошенку, який подякував митрополиту Михаїлу за його рішення і сприяння створенню української церкви.

«Велика честь бути у цьому храмі. Цього року ці свята є особливими. Радість зараз не тільки тому, що Спаситель прийшов. 333 роки українська церква була під московський ярмом, а зараз це з української церкви знято. І про це засвідчує цей документ, який сьогодні перебуває в Луцьку, аби всі віряни могли підійти та зрадіти, що у нас нарешті є церква, яка визнається», – сказав Петро Порошенко.

Після виступу Президента, патріарха Філарета й митрополита Михаїла всі присутні заспівали колядку «Нова радість стала». Після цього Президент, Філарет і Михаїл вийшли їз храму.

Читайте також: На зустріч з Президинтом не завозили чиновників, – Денис П’ятигорець

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром