Луцький район може залишитися без спортшколи

15 Січня 2019, 08:20
2134

У Луцькому районі не можуть знайти фінансування для діяльності спортшколи, адже всі кошти цьогоріч йдуть на розвиток новостворених ОТГ. Чи знайдуться гроші для спортивної школи чи заклад таки доведеться зачинити - вирішували у стінах Луцької РДА

Про це йдеться  у сюжеті Сфера ТВ.

Через реформу децентралізації у Луцькому районі  гостро постало питання про подальше існування дитячо-юнацької спортивної школи. Заклад нібито планують зачинити чере відсутність коштів для його фінансування в бюджеті Луцького району, адже після об’єднання територіальних громад всі кошти спрямували на їхній розвиток.

Директор закладу Анатолій Фіц підкреслює, що серед 178 шкіл України дитячо-юнацька спортивна школа Луцького району посідає 12 місце. Тут працюють високопрофесійні тренери, які допомагають дітям здобувати перемоги навіть на міжнародному рівні.

За допомогою та роз’ясненнями захисники спортивної школи прийшли до голови Луцької РДА Тараса Яковлева. Емоції у всіх на межі: ліквідація школи як шлях вирішення питання, нікого не влаштовує.

Яковлев погоджується, що проблема дійсно дуже серйозна і стосується не лише спортшколи, але й районної бібліотеки та будинку культури. Раніше всі ці об’єкти фінансувалися районною радою, але після реформи децентралізації все змінилося. Єдиний вихід – передати установи в комунальну власність громад.

Він додав, що зараз всі кошти дійсно спрямовуються на розвиток ОТГ. Голови громад не готові фінансувати функціонування об’єктів районного рівня. Луцька міська рада з певних причин теж не палає бажанням забрати спортивну школу, будинок культури та районну бібліотеку в комунальну власність міста. Аби хоч якось зрушити ситуацію з мертвого точки, зібрали круглий стіл з головами ОТГ, на якому вдалося дійти до певного консенсусу.

Подробиці ситуації – у відео.

Читайте також: Розповіли, хто у Луцьку знімає приміщення за 1 гривню в рік

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром