Старе місто: біля Лесиного ясена – будівництво без документів

18 Серпня 2016, 10:29
3127

Проект реконструкції будинку №21 на вулиці Кафедральній незатверджений, а малюнок на паркані поруч з будівлею це зображення, яке не обговорював жоден контролюючий орган.

Про це 17 серпня розповів ВАРу директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький.

Йдеться про об’єкт, який до недавнього часу був обнесений зеленим парканом. Сьогодні тут з’явився великий банер, на якому зліва додали малюнок будинку. На малюнку вказане рішення міської ради №9\65 від 25 травня щодо цього об’єкту та написано «Реконструкція житлового будинку».

Однак у рішенні депутатів міськради йдеться про оренду ділянки строком на 25 років площею 0,1000 га Ірині Анатоліївні Войнаровській для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, з земель комунальної власності.

Згідно документу Ірина Войнаровська зобов’язана розпочати будівництво лише після проведення повних рятівних археологічних досліджень за рахунок забудовника в термін не більше протягом двох років. Опісля цього вона має винести на розгляд міськради проект будівництва.

Павло Рудецький у коментарі ВАРу зауважив, що жодного проекту реконструкції цього будинку не існує. Макет на огорожі «реконструкції» він назвав «просто гарною картинкою». Директор заповідника зазначив, що усі роботи у Старому місті потрібно погоджувати із заповідником та управлінням культури. Згодом проект повинен пройти ще декілька етапів обговорення, і тільки тоді можна говорити про початок робіт.

Посадовець стверджує, що будинок належить приватній особі, а земля знаходиться в оренді, проте жодних звернень орендар не надав.

«Насамперед потрібно звернутися до нас, має бути проведена археологія, обстеження. Але ніхто не звертався і офіційні документи до нас не надходили», – розповів Павло Рудецький.

Він зауважив, що про строки виконання реконструкції житлового будинку поки взагалі не варто говорити.

Нагадав, що заявки на інші проекти реконструкцій у Старому місті вже були. Зокрема, справа від ресторану «Корона Вітовта» мали збудувати готель. Проте ці плани досі не втілені.

«Його показали в інтернеті, викинули, а насправді жодних документів досі немає», – пригадав директор заповідника.









 

Коментарі
18 Серпня 2016, 16:38
О, в нас будівництво забігайлівок тепер "реконструкцією" називають )))))) романюк рулить ((((
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром