Де у Луцьку та районі не можна запускати безпілотники

14 Січня 2019, 11:12
2640

Державна авіаційна служба України запровадила нові обмеження на польоти безпілотних повітряних суден. На карті вказані місця, де заборонено знімати з безпілотника у Луцькому районі.

Про це пишуть на сайті установи.

«Зараз питання безпечного використання безпілотних повітряних суден (БПС) недостатньо врегульовано, а чинна нормативна база ускладнює експлуатацію БПС з комерційною, спортивною метою, чи в якості хобі. З огляду на стрімкий розвиток ринку БПС, ми працюємо над розробкою нових правил, що безпечно інтегрують нові види повітряних суден до існуючої системи використання повітряного простору», – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що згідно із новими обмеженнями, не можна запускати безпілотника над частиною Луцька, а також над селами Дачне, Прилуцьке, Липини, Жидичин, Кульчин, Озереце та Зміїнець.

Також на сайті додають, що власники безпілотників можуть звернутись з офіційним листом Украероцентру .

«Наразі, якщо ви маєте БПС вагою до 20 кг, польоти таких повітряних суден мають виконуватися у межах зон обмежень/резервувань повітряного простору. Для цього потрібно звернутися з листом в довільній формі за разовою заявкою до Украероцентру за 10 робочих днів за телефоном тел.: +380 44 351 59 92 (цілодобово), або [email protected]», – йдеться у повідомленні.


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром