«Золотий хрін» вручили: автор з Луцька пише про секс ще не найгірше

13 Січня 2019, 16:09
2977

Антипремію за найгірший опис сексу в сучасній українській літературі отримало троє письменників.

У одній з кнайп Києва відбулося нагородження переможців премії «Золотий хрін». У результаті голосування залу, фаворитом стала сцена лесбійського кохання з роману «Сестри крові» Юрія Винничука, – повідомляє BBC.

Переможниця за вибором журі «Золотий хрін-2018» – Люко Дашвар за секс Тасі й Перегуди з роману «Ініціація»! Соцмережі привели до перемоги Христю Венгринюк із носом у лоні – усього на один голос випередила вона Петра Крижановського та вишневу зефірку. Лучанин Сергій Мартинюк, якого також номінували на «здобуття» «Золотого хрону», не отримав жодної нагороди.

Люко Дашвар, «Ініціація»:

«Підлога – за постіль: до такого блиску вичистили її власними тілами – раділа й сяяла. Вікна – броня: рекламу можна знімати про такі вікна. Подвійний склопакет, абсолютна звукоізоляція, і то таки правда: вже як Тася стогнала під Перегудою, а знадвору того ніхто не почув. І хоч Павло впорався швидше, ніж сподівався, та не відкинувся на спину, як зазвичай, не закурив, аби насолодитися розслабленням, яке завжди відчував після сексу, – притулився до розпеченої Тасі: набратися від неї сили, відчути здатність підкорити жінку ще раз. Ще!».

 

Всього на перемогу претендували вісім номінантів. Окрім Люко Дашвар, це:

  • Юрій Винничук
  • Олександр Денисенко
  • Петро Крижановський
  • Андрій Цаплієнко
  • Дмитро Білий
  • Сергій Мартинюк
  • Христя Венгринюк

Останній вдалося здобути перемогу у читацькому голосуванні за опис сексу в оповіданні «Народжуватися і помирати взутими»:

«Я повільно скинула свою нічну сорочку, гола підійшла до незнайомця і впхала його ніс у своє вологе лоно. Він нюхав так жадібно й так довго, наче парфумер, відшукавши новий запах.Я спрямувала його палець у себе, він крутив ним, подразнюючи і дряпаючи мене, але я терпіла й шепотіла йому, що там немає кісток і що воно, якщо б він того хотів, може ділитися надвоє чи натроє… Він почав ридати, не відходячи від мене й не встаючи з колін, а я гладила його тисячолітню голову й думала, що тут справді забагато риби».

А це кілька уривків, що поступилась першим місцем.

Андрій Цаплієнко, «Стіна»:

«Давай, давай, давай, давай», – квапила мене вона. І я, стоячи на вузькій кам'яній набережній древньої річки, слухняно рухався туди, куди вона мене кликала. Я проривався вперед і вгору, рахуючи її феєрверки. Вони розсипалися і дражнили мене. До тієї миті, поки з мене врешті не вилетіла вогненна куля. Вона досягла центру хмарності і, з'єднавшись із пульсуючою іскрою, щасливо вибухнула переможним салютом».

Сергій Мартинюк, «Капітан Смуток»:

«Мої вітрила гранично напнулись: довгі, гріхопам'ятні роки в бухті очікування віщували надто поспішний вихід у море бажаного. Ця більш ніж красномовна реакція потішила дівчину, і вона міцно притислась до мене оголеними грудьми. Крапка. Абзац. Фініш – старт. Апогей - народження. Пік – початок. Смерть – життя. Джомолунгма, Кіліманджаро й Канченджанґа разом. Я тримався, але того, що відбувалося, більше не розумів».

Петро Крижановський, «Педофіл»:

«Вона взяла в руку красивий правильний і рівний член Альфреда і, направивши його в знемагаючі від спраги статеві губи, сіла на нього. Зупинка серця, ядерний вибух в сусідній квартирі, зомбі-апокаліпсис – нічого з вищезазанченого не могло б вирвати двох красивих молодих людей з тієї казки, в якій вони перебували…Дві ідеальні частинки пазла цілком бездоганно зійшлися, розсипаючись на мільйон шматочків, кожен з яких обвіювався теплим ніжним морським вітром, після чого був поміщений всередину вишневої зефірки».

Цього року конкурс «Золотий хрін» проходить вже вдруге. Участь в ньому брали лише вперше опубліковані тексти, що вийшли впродовж року в будь-якому жанрі поезії, прози чи драми.

Нагадаємо, співак з Волині претендує на антипремію «Золотий хрін» за найгірший опис сексу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39