Скандальний міліціонер став першим заступником прокурора Волині

17 Серпня 2016, 17:07
1822 Джерело: 4vlada.com

Першим заступником прокурора Волинської області став екс-начальник облуправління МВС Віктор Швидкий.

Про це повідомляє IA ZIK.

У розділі «Призначення» на сайті Генпрокуратури оприлюднили інформацію про призначення першим заступником прокурора Волинської області Віктора Швидкого.

Нагадаємо, під час представлення нового прокурора Волині Максима Киричука 16 липня Генпрокурор Юрій Луценко додав, що порекомендував Киричуку призначити першим заступником колишнього начальника УМВС у Волинській області Віктора Швидкого.

Як відомо, Віктор Швидкий очолював волинську міліцію під час президентства Ющенка. За влади Віктора Януковича його зняли із цієї посади. Його поєднують приязні стосунки із колишнім головою Волинської ОДА, а нині керівником фракції БПП в облраді Володимиром Бондаром. Своєю чергою, у Бондаря – багаторічна історія співпраці із Луценком на політичній ниві.

Після перемоги Євромайдану у березні 2014 року Арсен Аваков призначив Швидкого начальником волинської міліції. Однак, це викликало обурення у громадськості. На Майдані у Луцьку Швидкого тоді взагалі зустріли вигуками «Ганьба».

Проти цього кадрового призначення виступили активісти Правого сектору, Автомайдану, Самооборони та Громадського сектору.

Після цього Віктор Швидкий написав рапорт про звільнення із займаної посади та органів внутрішніх справ.

Однак ситуація із його звільненням затягувалася, перетворюючись на фарс.

Зрештою, під тиском революційних середовищ волинську міліцію очолив Петро Шпига

Коментарі
18 Серпня 2016, 02:29
Спецаліст з вузькою спеціалізацією по бурштину, дереву і таможні...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром