Центру обслуговування платників потрібні гроші

17 Серпня 2016, 16:41
1955 Джерело: mgir.info

Для роботи з платниками податків потрібно переобладнати ЦОП. Гроші просять з міського бюджету, хоча фінансувати центр повинна держава.

Це дискусійне питання обговорювали на  черговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради у середу, 17 серпня.

Начальник Луцької об’єднаної державної податкової інспекції Світлана Сава розповідає, що держбюджет покриває тільки 25% необхідної потреби. Перевиконання міського бюджету може значно покращити ситуацію.

Нагадаємо, Район.Луцьк вже писав про прохання податківців надати кошти на нові комп'ютери.

Член виконкому Ігор Муковоз підтвердив, що техніка потрібна тільки для обслуговування жителів міста, а не податкової інспекції.  

«Ми починаємо виконувати не притаманні міському бюджету функції. Куди ідуть кошти державного бюджету? Коли ми слухаємо звіт державного комунального підприємства «Луцьктепло», ми говоримо про десятки мільйонів недоотриманих коштів з держбюджету», - обурився член виконкому Михайло Щур.

«Зараз ми говоримо про мільйони недоотриманих коштів з державних установ, які не заплатили комунальні послуги. В мене виникає запитання: це в нас в такий спосіб реалізовується децентралізація, коли місцевий бюджет уже починає фінансувати державні органи», - додав депутат.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев стверджує, що питання треба підтримати. Він попросив податківців активніше працювати з державною фіскальною службою в Києві, оскільки основні функції інспекції мають фінансуватися з державного бюджету.

Міський голова Микола Романюк сказав, що податкова у Луцьку працює добре. І від того, які умови створені для податкової інспекції, залежить і наповнення нашого бюджету.

Зрештою, «за» проголосували 12 з 17 депутатів, рішення прийняли.

Коментарі
17 Серпня 2016, 20:13
В цих конторах співробітників до біса. Гроші на своє утримання можуть заробляти на громадських роботах. Буде приклад для всієї держави.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром