Луцьким котельням завтра відключать газ

17 Серпня 2016, 16:09
1889 Джерело: gorodenkanews.if.ua

У зв’язку із порушенням умов договору на розподіл природного газу та несплатою заборгованості у розмірі понад 18 млн. гривень, 18 серпня ПАТ «Волиньгаз» змушене припинити газопостачання до  котелень міста Луцька.

У свою чергу, котельні на вулиці Карбишева, яка забезпечує гаряче водопостачання для мешканців 33-ого та 40-ого мікрорайонів міста Луцька, газопостачання припинено ще із початку серпня.

Попри рішення Господарського суду у Волинської області, яким задоволено позовну заяву «Волиньгазу» щодо стягнення із ДКП «Луцьтепло» боргу за розподіл блакитного палива та незважаючи  на можливість зриву опалювального сезону в області, питання із оплатою заборгованості ТКЕ міста досі лишилось невирішеним. Станом на сьогодні борг тепловиків становить 18,1 млн. гривень. За більш як пів року комунальне підприємство розрахувалось із газопостачальною компанією лише на 46%.

15 серпня у Луцькій міській раді відбулося засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, на якій розглядалось питання із заборгованістю ДКП «Луцьктепло». Між тим, представники комунального підприємства навіть не з’явились на засідання, продемонструвавши свою незацікавленість у вирішені проблемної ситуації. Єдиним прийнятим рішенням комісії стало взяття до відома інформації про наявну заборгованість комунального підприємства. У свою чергу, ПАТ «Волиньгаз» очікує прийняття дієвих заходів щодо вирішення критичного питання із боргом комунального підприємства аби уникнути можливих наслідків та сподівається на розгляд питання на ближчій сесії міської ради.

Як повідомлялось раніше, багатомільйонна заборгованість ТКЕ міста може стати причиною зриву вчасного початку та безаварійного перебігу опалювального сезону у цілій області. Борг тепловиків став на заваді у здійсненні ПАТ «Волиньгаз» комплексу заходів з підготовки газових мереж  до сталого функціонування в осінньо-зимовий період. Зокрема, товариство не в змозі провести капітальний ремонт, реконструкцію систем газопостачання та споруд на них, що передбачено Інвестиційною програмою підприємства на 2016 рік. Під загрозою опинились і заходи по встановленню лічильників газу для волинян та фінансування поточних витрат компанії, зокрема  придбання паливно-мастильних матеріалів для автомобілів аварійно-диспетчерської служби.

У зв’язку із несплатою заборгованості ДКП «Луцьктепло» уже одержало попередження про припинення газопостачання до котелень міста із 18 серпня. Подальше зволікання із вирішенням проблем із заборгованістю може призвести до того, що із початком опалювального сезону у жовтні, волиняни можуть не отримати вчасно тепла та гарячої води. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром