У Луцьку говорили, як боротись із сімейним насиллям

11 Січня 2019, 17:30
3141

У Луцьку організували круглий стіл, під час якого говорили, як подолати домашнє насильство.

Про це пише прес-служба Патрульної поліції Волинської області.

Представники Патрульної поліції Волині Сергій Цигульов та Василь Мельничук взяли участь у роботі круглого столу щодо теми домашнього насильства та шляхів подолання цієї проблеми. Захід відбувся у Луцькому міськрайонному суді і мав назву «Новели законодавства України у сфері запобігання та протидії домашньому насильству».

Варто знати:

Сьогодні вступає в дію закон, яким передбачається кримінальна відповідальність за вчинення домашнього насильства. Тобто відтепер домашнє насильство визнається окремим видом злочину (стаття 126-1 ККУ).

Під домашнім насильством розуміється будь-яка дія фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, а також погрози вчинення таких діянь. Якщо раніше за домашнє насильство була виключно адміністративна відповідальність, то тепер окремим законом вводиться кримінальна відповідальність.

Крім того, усі факти домашнього насильства, інформація про кривдника (незалежно від його згоди), а також про постраждалих (за їхньою згодою) вносяться до Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Також до кривдника можуть бути застосовані такі спеціальні заходи, як терміновий заборонний припис - поліція може заборонити перебувати, проживати, контактувати з постраждалою людиною як на підставі її заяви, так і за власною ініціативою у разі існування загрози її життю чи здоров’ю.

«Якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся до поліції та соціальних служб», – пишуть правоохоронці.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром