У Луцьку продовжують «рекламувати» імовірних кандидатів у президенти

11 Січня 2019, 16:16
ОПОРА фіксує порушення 1787
ОПОРА фіксує порушення

У Луцьку 10 січня продовжив роботу намет Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Його наявність зафіксували представники ОПОРИ, – повідомляють в громадянській мережі.

За фактом спостерігачі звернулися до поліції, аби правоохоронці провели перевірку можливого порушення строків проведення агітації.

Раніше ОПОРА вже повідомляла про те, що депутат-«свободівець» із Луцької міської ради Андрій Білан на своїй сторінці у соцмережах заявляв, що агітує за кандидата Руслана Кошулинського, а у наметах роздавали агітаційну продукцію.

Дочасну активність з боку політичних сил прокоментувала радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Юзвяк.

«Допоки партії не висунули свою кандидатуру на посаду Президента, вони не є суб'єктами виборчого процесу та їх дії агітаційними вважатися не можуть (ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України»). Однак, з наступного дня після реєстрації Центральною виборчою комісією кандидата в Президенти від партії, подібні дії вважатимуться передвиборчою агітацією (ч.1 ст. 58 цього ж Закону). Тому на сьогодні така діяльність партійних осередків щодо популяризації нібито своєї партійної діяльності є недоброчесною, адже вона є фактичною промоцією свого потенційного кандидата на посаду Президента (використання імені, зображення лідера, опис  досягнень тощо)», – зазначила Тетяна Юзвяк.

Нагадаємо, згідно зі статтею 57 Закону України «Про вибори Президента України», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. А відповідно до статті 58 цього ж закону, передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України.

Окрім того, Центральна виборча комісія 15 листопада 2018 року опублікувала повідомлення зі зверненням до всіх потенційних кандидатів із проханням не використовувати дочасну агітацію.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром