У Луцьку відбулись навчання водолазів-рятувальників

10 Січня 2019, 17:38
1899

На Теремнівських ставках, що у Луцьку,відбулись навчання фахівців водолазної пошуково-рятувальної служби.

Водолази вчились у четвер, 10 січня, – пишуть на сайті Державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області.

Фахівці водолазної пошуково-рятувальної служби аварійно-рятувального загону Управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області  провели навчання щодо реагування на надзвичайні ситуації на водних об'єктах.

За легендою навчань, потопаючому допомагав чоловік, який подавав палицю, та незчувся, як сам потрапив у льодяну пастку. Тож фахівці-водолази продемонстрували способи порятунку відразу двох людей, які опинилися у крижаній воді, а також відпрацьовували різні способи надання допомоги потерпілим. У змодельованих ситуаціях водолази використовували для порятунку людини на кризі драбину та рятувальну мотузку з кінцем «Александрова».

Фахівці медичної служби управління ДСНС України у Волинській області детально роз’яснили правила надання першої медичної допомоги потерпілим, які певний час перебували у крижаній воді.

 «Навчання проводились з метою визначити готовність групи водолазно-рятувальних робіт до дій при рятуванні людей на воді в зимовий період. Сподіваюся, що ці знання та практичні навички не знадобляться рятувальникам у цьому році і волиняни будуть дотримуватися правил поведінки взимку та не створять реальних надзвичайних ситуацій» – підсумував  заступник начальника з питань реагування на надзвичайні ситуації УДСНС України у Волинській області Віктор Милостивий.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром