«Потрібно почекати день-два», –  Григорій Пустовіт про розчищення доріг у Луцьку

10 Січня 2019, 18:20
1564

Виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт прокоментував ситуацію стосовно розчищення доріг міста від снігу. Він зазначив, що цей процес займає певний час.

Про це він розповів в інтерв’ю «Волинській газеті».

«Все ж треба оцінювати в порівнянні. За часів Антона Кривицького їздив містом один грейдер, і всі до цього звикли. Коли мером був Богдан Шиба, то, зазвичай, розчищалися та посипалися сумішшю лише великі перехрестя, і це теж було ледь не нормою життя. Але зараз ми не можемо орієнтуватися на те як колись було. Тому в місті тротуари та вулиці прибираються від снігу. Та одномоментно і скрізь це зробити просто неможливо. Насамперед, зважаючи на наявність спецтехніки. Луцький спецкомунтранс під час очищення доріг від снігу використовував до 8 одиниць техніки, що працювала цілодобово. Плюс до цього було задіяно 15 одиниць із інших комунальних підприємств. А ще – співпрацювали з 8-ма підприємствами іншої форми власності, котрі також виділили спецтехніку для прибирання снігу. Тому поступово снігову навалу вдалося подолати», – зазначив Григорій Пустовіт.

Також він зауважив, що у Польщі також дороги не завжди вчасто чистять.

«От 3 січня я підписував угоду про співпрацю з владою міста Хелма Люблінського воєводства РП. Якраз почався другий етап снігопадів. І що? Там теж одночасно ніхто не встиг почистити всі тротуари і дороги. Але масового галасу немає. Бо поляки розуміють, що гроші платників податків треба берегти. Навіщо купувати десятки одиниць техніки, щоб вона, кілька днів попрацювавши, цілий рік стояла без діла? Потрібно почекати день-два і все буде прибрано», – додав він.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром