«Президент має відповідати за зовнішню політику», —Лапін

10 Січня 2019, 11:30
Народний депутат Ігор Лапін 2444
Народний депутат Ігор Лапін

В Україні 31 грудня розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.

В медіа активно обговорюється, який Президент потрібен Україні та які функції і очікування на нього покладають українці, — інформує Волинське агенство розслідувань.

Народний депутат Ігор Лапін наголосив на тому, що одним з головних завдань Президента – забезпечення конституційного ладу в державі та ефективна зовнішня політика.

«На жаль, дуже багато людей думають, що нам, в особі Президента, потрібен менеджер. Президент – не менеджер, він не повинен вирішувати питання, які наприклад, не вирішила виконавча влада. Президент відповідає за зовсім інші речі», – сказав народний депутат в ефірі телеканалу Прямий.

Як стверджує Лапін, який, до слова, є військовим, ще одним з ключових завдань Президента – бути Головнокомандуючим.

«Люди очікують, що майбутній Президент, буде менеджер, який вирішуватиме всі наші проблеми. Ні, він має відповідати за зовнішню політику. В когось є питання, що ми взяли європейський курс? Ні. Головна функція Президента – не дати можливості скерувати країну – ми вже були багатовекторними, але зупинилися і йдемо до європейських цінностей», – пояснив нардеп.

Лапін також додав, що президентська вертикаль, виходячи з Конституції, не така вже і потужна, якщо нема підтримки в парламенті.

Читайте також: Ігор Лапін: «Не існує ні в природі, ні вже в канонах такої назви як УПЦ МП»

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром