У чотири луцькі школи повернуть зброю

25 Серпня 2015, 14:02
1993

Зброю, яку позичали у військомати,  повернуть для занять у школи № 20, 22, 23 та 25.

Цьогоріч на військово патріотичну підготовку луцьких школярів з міського бюджету планують витратити 295 тисяч гривень. Про це говорили на постійній комісії з питань освіти, культури, науки та молоді.

Луцькі депутати вважають, що військово-патріотичне виховання має стати пріоритетнішим за здачу ЗНО.

«Ми бачимо проблеми, з якими стикнулися молоді люди після початку бойових дій на території України. Їм не вистачає військової підготовки, починаючи зі шкільної лави. Тому саме заняття з допризовної підготовки мають стати пріоритетними у школах, – зауважив депутат Павло Данильчук. – Наразі плануємо закупити обладнання для чотирьох шкіл, де можна буде утворити базу для такого навчання. Насамперед це сигналізація та охорона, які дозволять розмістити зброю у цих навчальних закладах».

Депутат Григорій Пустовіт, який є колишнім військовим, каже, що завдання військово-патріотичного виховання – базові знання.

«Зараз допризовну підготовку в школі проводять тільки завдяки ентузіазму самих викладачів. Проте, говорячи про національно-патріотичне виховання, а тим більше про військово-патріотичне виховання, ми маємо чітко бачити його мету, – сказав Григорій Пустовіт. –  Не треба тішити себе ілюзіями, що юнаки 10-11 класу будуть знати все про ядерну зброю, адже перед ними – вступ до вищих навчальних закладів та здача ЗНО. Потрібно розуміти, що зі школи діти зможуть винести базові знання про стрільбу та тактичні дії».

Остаточне рішення  про виділення коштів на військово-патріотичне виховання ухвалить сесія Луцької міської ради.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром