Через борги «Луцьктепла» опалювальний сезон знову під загрозою

15 Серпня 2016, 16:51
1848 Джерело: dniprograd.org

ДКП «Луцьктепло» боргує 18,6 мільйонів гривень ПАТ «Волиньгазу», тому опалювальний сезон опинився під загрозою.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у понеділок, 15 серпня.

«Борг не знижується від початку березня. Невідомо, з яких джерел і яким чином його будуть погашати», - зауважив фінансовий директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак.

«Я так відчуваю, що є просто бажання затягнути це до початку опалювального сезону і вирішити його політичними методами, як практикували у минулих роках», - зауважив посадовець.

За словами Андрія Тимчишака, сума заборгованості колосальна. Вона дорівнює  трьохмісячному фонду оплати праці всього підприємства «Волиньгаз» разом з податками, а це вартість річної програми встановлення всіх лічильників. Заборгованість перевищує обсяг сплачених «Волиньгаз» податків.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев вважає, що вихід з ситуації можна знайти.

«Я теж підтримую звернення «Волиньгазу» і за можливості при розподілі бюджету я теж пропонував би частково, як засновнику, цю суму ВАТ «Волиньгазу» закрити. Однак, в свою чергу я теж просив би керівництво «Волиньгазу» розглянути можливість зарахувати певну суму заборгованості за рахунок пільг і субсидій. Чого раніше ми, на жаль, не могли зробити. Я хотів би такий механізм знайти і ним скористатися», - зауважив посадовець.

«Враховуючи те, що в нас достатньо серйозний ріст тарифів і частка людей, які користуються тарифами, з 35% збільшиться до умовно 70%, сума цих субсидій буде ще більшою і ми просто фізично не зможемо цих коштів закривати. Тому є прохання до керівництва «Волиньгазу» знайти механізм, щоб ці кошти якимось чином спрямовувати на закриття заборгованості», - додав Тарас Яковлев.

Депутати вирішили взяти питання до відома.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром