Податківці просять у міськради мільйон на комп’ютери

15 Серпня 2016, 13:09
1889 Джерело: np.pl.ua

Центр обслуговування платників Луцької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління державної фіскальної служби просить у міста грошей на технічне переоснащення.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у понеділок, 15 серпня.

Для обслуговування клієнтів потрібні 13 комп’ютерів, 2 ксерокса і 15 принтерів. Дуже важливо мати електронне табло, яке полегшить діяльність ЦОПу. Про це розповідала начальник Луцької об’єднаної державної податкової інспекції Світлана Сава, розповідаючи про програму покращення функціонування Центру обслуговування платників Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління державної фіскальної служби у Волинській області на 2016-2017 роки.

Вона стверджує, що найновіше обладнання у центрі ще 2007 року випуску. На обслуговування інспекції виділили тільки 20 тисяч гривень. А на переоснащення цього року вони потребують півмільйона гривень, і стільки ж – наступного року.

«З однієї сторони, ми розуміємо, що гроші потрібні, щоб ви могли нормально функціонувати. Але з іншої, нам не вистачає грошей на дитяче харчування. Категоричної позиції в нас немає. Але ви мали б отримати ці гроші з держбюджету», –  зауважив депутат Луцької міськради Сергій Була.

«Одне зауваження: великі фірми і корпорації взагалі відходять від поняття персональних комп’ютерів. Всі дії відбуваються віддалено на серверах. Використання комп’ютерів – вчорашній день. Кошти, які ми могли витратити на ремонт дитячого садочку, змушенні віддавати на обслуговування державної структури», – прокоментував депутат Богдан Богонос.

В результаті обговорення депутати запропонували підготувати звернення до Камінету Міністрів України від міськради, в якому пояснити, що неприпустимо фінансувати державні структури з міського бюджету.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром