33 квартал: у дворі молодятам поставили лебеді, а пенсіонерам - самовар

25 Серпня 2015, 12:03
7176

Жителі одного з будинків на проспекті Соборності власними силами зробили справжній квітково-розважальний майданчик.

Сіре совдепівське оформлення дворів  багатоповерхівок стало звичним для лучан. Хтось шукає виправдання у маленькій площі чи поганому асфальтуванні доріжок, а хтось старається «омодернити» подвір’я власними силами.

«Квітучий» будинок на проспекті Соборності 28, частенько привертає увагу жителів міста. Передній фасад будинку ховається у яскравому різноманітті квітів, а всередині двору розгортається справжня дитяча мрія. Керує проектом голова ОСББ «Соборний» Надія Шелепін. «То наша мама. Вона наша захисниця», - з любов’ю говорять про жінку мешканці будинку. 


«Це все робили люди з нашого будинку. Ми трудимось усі гуртом  і абсолютно безкоштовно. Почали роботу над оформленням подвір’я ще 3 роки тому, і з кожним роком небайдужі стараються внести щось нове та оригінальне до оздоби майданчика», - говорить Надія Шелепін.

Трудяться на спільне благо як старші люди, так і молодь, проте частіше, все ж, допомагають пенсіонери. Для них і кімнату відпочинку виділили. Зробили її також усі гуртом з технічного приміщення, де раніше стояли смітники. Зараз у кімнатці панує справжній затишок із самоваром і десятками книг.


Після роботи у дворі, завзяті жіночки люблять тут почаювати і обговорити нові пропозиції по облагородженню майданчика. Роботи на подвір’ї і справді немало. Чого тільки вартує щодня підливати десятки клумб, аби квітковий рай не засох у таку спеку.

Не раз відвідував будинок і мер міста Микола Романюк. Обіцяв, що наприкінці серпня, покладуть тут асфальт.

Ввечері на подвір’ї відпочиває молодь, з домовленістю поводитися тихо і покинути територію до 23 години.

Діткам, яких у будинку проживає близько сімдесяти, теж немало місця для забав: гойдалка, гірка, драбинки. Проте найбільше маленькі розбишаки тішаться з нової пісочниці, лавки якої, за потреби, можна складати. Окрасою майданчика є великі малюнки героїв відомих мультфільмів.

Чимало на подвір’ї і саморобних фігур, виготовлених із автомобільних шин і розфарбованих у яскраві кольори. Ідеї художніх виробів місцеві жителі-майстри здебільшого «підглядають» в інтернеті. Проте Надія Шелепін зізнається, що таке диво вже зробила своїй дочці сім років тому, коли в Луцьку ще ніде такого не було.


Білосніжні лебеді часто красуються на фото наречених, які святкують весілля у ресторані, що поблизу.


На жаль, не всі люди уміють цінувати красу. «Часто крадуть квіти з тильної сторони будинку, особливо, коли весілля в «Княжому дворі», - скаржаться мешканці.

Попри це, талановиті жителі й надалі планують працювати, не покладаючи рук. В найближчих планах – поповнити галерею чудернацьких фігурок  дерев’яною криницею з гніздом журавля.

Оксана ВЛАСЮК

Коментарі
25 Серпня 2015, 15:42
Ця захисниця в лапках забороняє діткам з інших дворів та діткам не з їхнього будинку заходити на їхню половину двору. Дітей проганяє з лайками А коли сусідні будинки написали листа Палиці про дитячий майданчик, то ця мадама вчинила такий скандал, що мешканці мусили викликати міліцію.
27 Серпня 2015, 04:34
Не перший раз чую негативні відгуки про керівника осбб Соборний, особливо про скандальний її характер, може для пенсіонерів та прихильників совдепа це добре....., крім того вразив цікавий напис осбб...приватна територія - як територія куди стороннім вхід заборонено...
27 Серпня 2015, 17:47
Шановна Катерино, маю наглість припустити, що ви відноситеся до тієї категорії людей, які самі нічого не роблять, а тільки нищать чужий труд. Ваші слова про заборону дітям з інших будинків заходити на територію 28 будинку і бавится на майданчику - абсолютна брехня. Ніхто і ніколи не забороняв дітям там знаходитися. Єдиною причиною зауваження чи заборони дітям чи батькам, може бути неадекватна поведінка останніх. Вся та робота була зроблена мешканцями будинку не для того, щоб хтось прийшой і її знищив. А коли діти відкручують голови лебедям, топчуть клумби і обривають квіти, в той час, коли мама ще з собі подібними мамами сидить поряд на лавці і хлепче пиво з пляшки чи плює насіння на землю, не звертаючи уваги що робить її дитина, то там не зауваження треба робити, а викликати дільничого і складати адміністративний протокол на батьків за нищення чужого майна. В першу чергу треба бути людьми і вести себе відповідно і пояснювати дитині що можна а що ні, а не прийти на чистий і гарний майданчик, знищити його, лишити гору сміття, в тому числі і пляшки з під алкоголю і вимагати щоб вас не проганяли... - абсурд!!! На рахунок міліції, яка була викликана, з ваших слів, мешканцями іншого будинку, щоб втихомирити мадаму... Так от шановна, доводжу до вашаго відома, що міліція була викликана самою Шелепіною, для того, щоб дільничий, на підставі наданих йому документів, засвідчив всім присутнім, що прибудинкова територія 28-го будинку (ОСББ Соборний) є дійсно ПРИВАТИЗОВАНОЮ і є ВЛАСНІСТЮ мешканців цього будинку. І напис на стенді про приватну територію є абсолютно ЗАКОННИМ!!! Якщо люди ведуть себе як свині, то вхід їм дійсно заборонений, свинячте в себе дома, в своїх дворах і на своїх майданчиках. Адекватних і культурних людей ніхто і ні звідки не проганяє.
28 Серпня 2015, 10:15
МОЛОДЦІ,ДУЖЕ ГАРНО.
28 Серпня 2015, 11:24
ДИВНО,АЛЕ ДОКУМЕНТИ ВІД ІМЕНІ КАРІНИ З ВОЇНІВ 1БУЛИ ЗДАНІ.ДЕ ДУЛА ПЕРЕПИСКА ОСББ ,,СОБОРНИЙ..І ЯКІ БУЛИ ЗДАНІ В МІСЬКРАДУ ЩЕ В 2014РОЦІ. МЕШКАНЦІ СОБОРНОСТІ 28 ТРИ РОКИ ВЕЛИ ПЕРЕПИСКУ.ДІТИ З ЇХ БУДИНКУ-УСИК ВАНЯ КВ.99 ЗБИРАВ ПІДПИСИ З ДРУЗЯМИ. ВІД ІМЕНІ3-Х БУДИНКІВ ДАНІ ПАПЕРИ ЗАФІКСОВАНІ В МІСЬКІЙ РАДІ.КАРІНА ВІД СВОГО ІМЕНІ ЗДАЛА ЇХ В ФОНД ПАЛИЦІ. ТО ХТО Ж ТУТ ЗЛОДІЙ!
28 Серпня 2015, 14:00
Красота в дворі зроблена своїми рукам. А зі сторони проспету такого квітника мабуть немає в Луцьку.В двір приходить молодь з весілля , або просто так фотографуватися в цій красоті. Я думаю , що міська рада ,яка багато робить для благоустрою, допоможе цим активним людям. А відносно каті і олега то хай їхня брехня буде на їхній совісті, якщо вона в них є.
28 Серпня 2015, 18:32
Все дуже гарно!!!
28 Серпня 2015, 18:48
Дякую мешканцям будинку за їх працьовитість, за хороші руки, які вміють все робити. Щиро зичу їх журналістам, які піклуються про наше місто, творчого пошуку і натхнення. Ми і на далі будемо прикрашати наше подвірья. Як сказано в східному прислівї - (Собаки гавкають, а караван іде). Зробіть і на своїх подвірьях, теж красу і ваші діти і внуки будуть вами гордитися, а ви самі станите від цього щасливіші. А для тих в кого зле і заздрісне серце і чорне піднебіння, поставте такуж жабу як і на світлинах ОСББ (Соборный). Дякую (Тайсону) за підтримку. Удар дуже влучний.
28 Серпня 2015, 23:21
Щодня з роботи навмисно проходжу через ваш двір щоб ще і ще по любуватися тією красою яку ви зробили, хоча зручніше було б йти через сусідній двір. Але ті лебеді просто дивовижні, не можу на них на дивитися. Ви просто молодці, уявляю скільки праці вложено в цей двір. Шкода що в нас немає таких людей. Заздрісників завжди і всюди вистачає, не звертайте уваги, продовжуйте в тому ж дусі!!! ДУЖЕ ГАРНИЙ ДВІР!!! І вірю що люди чудові, просто оберігають свою красу в яку вклали багато часу і праці.
29 Серпня 2015, 11:50
Щиро вдячні Вам за оцінення праці мешканців ОСББ-Соборний-.У щастя людського два рівних є крила-троянди й виноград.Красиве і корисне.
30 Серпня 2015, 15:48
ЖАХ ! Це вже третій двір який я бачу з табличкою Стороннім заборонено.... Як пояснити онуку в 2 рочки, що не можна іти до дітей, що граються....бо поряд стоять і сваряться або дивляться на тебе вовком....
30 Серпня 2015, 15:57
Моя мама вже старенька і рідко виходить з доми, сидить на балконі і дивиться за онуками з вікна. Не раз скаржилась мені, що наших дітей виганяли з території осбб ще як тільки вони зайшли на їх територію. В той час як на майданчик не осбб в цьому дворі сходяться мами з малесенькими дітками навіть з сусідніх дворів. Соромно! Це ж діти!
31 Серпня 2015, 00:33
Маріє Іванівно, де Ви побачили табличку - Стороннім вхід заборонено???
31 Серпня 2015, 01:10
Ми з дружиною щодня гуляємо з дітьми по всьому двору і ніхто нас жодного разу не проганяв, хоча живемо в сусідньому будинку. І таблички ми ніякої не бачили, а в написі ( приватна територія) нічого поганого не бачу, для мене це не означає що я із своїми дітьми не маю права знаходитися на майданчику. Сам не раз був свідком зауважень підліткам, які ні з першого, ні з 300-го разу не розуміють нормальних слів і нормальної мови. <br/>Ольга, Ви написали що Ви з 28 будинку, як Ваших дітей можуть проганяти? Навіть якби так, то я б як батько підійшов би і спитав за що прогнали моїх дітей? Ви так зробили? Якщо ні, то можу сказати що Ви лукавите, мене ніхто не проганяє.
31 Серпня 2015, 10:25
Досить обливати брудом СоборностІ 28.Це на нашому гаражі написано ,що дітям з чужих дворів заходити заборонено,тобто Соборності 30-а.На жаль,там стільки бруду іпорожніх пляшок.А ми з дівчатками відпочиваємо саме на Соборності 28.Там пісочниця на ніч закривається, а вранці поливають його водою і діти з задоволеннм ліплять замки.А ще там цілий день у спеку наливають голубам воду,прилітають і ворони і сороки.Знаєте,коли така аномальна спека,навідь птахи не ворогують.А хто ж тоді МИ.
31 Серпня 2015, 11:15
МИ ЖИВЕМО ПО ВОЇНІВ 4. МОЇЙ МАМІ 84РОКИ.ВЖЕ ДВА РОКИ ВОНА І ВЗИМКУ І ВЛІТКУ ХОДИТЬ ВІДПОЧИВАТИ ДО СУСІДОК НА СОБОРНОСТІ 28. САМЕ ДО НИХ (НА ФОТО).ВЗИМКУ ВОНИ СИДЯТЬ У ТЕПЛОМУ ПРИМІЩЕННІ,ЩО ПЕРЕРОБЛЕНЕ З КАМЕРИ ПІД СМІТТЯ(ТЕЖ НА ФОТО).І ТОРТИ ЇДЯТЬ,І ПІСНІ СПІВАЮТЬ.Я ЩЕ НІ РАЗУ НЕ ЧУЛА, ЩОБ МОЮ МАМУ ОБРАЗИЛИ.ДЯКУЮ ВАМ,ЩО ВИ СЕРДЕЧНО ПРИЙНЯЛИ МОЮ МАМУ.ТА І З ІНШИХ БУДИНКІВ ТУДИ ПРИХОДЯТЬ ЛІТНІ ЖІНОЧКИ.А ЩО ЗРОБИЛИ ХОРОШОГО ТІ ПЛЕТУХИ ДЛЯ СВОЇХ ЛЮДЕЙ.ТІЛЬКИ БРУДОМ ОБЛИВАЮТЬ,НЕЧЕПУРИ.
31 Серпня 2015, 11:52
ШАНОВНА ЖУРНАЛІСТ .ВИ РОЗБУДИЛИ ОСИНЕ ЗНІЗДО,ЯКЕ ТІЛЬКИ ВМІЄ ЖАЛИТИ ВСІХ БЕЗ ВИНЯТКУ.ОСИ ТІЛЬКИ ДЗИЖЧАТЬ,ПОЇДАЮТЬ МЕД РОБОТЯЩИХ БДЖІЛ,В НИХ БАГАТО ЖАЛ І ВИВЕСТИ ЇХ ДУЖЕ ВАЖКО.БДЖОЛИ-РОБОТЯГИ,ЧЕСТЬ І ХВАЛА ЇМ.ЗНАЮ, ЩО БОЛЯЧЕ СОБОРНОСТІ 28 ЧУТИ БРЕХНЮ,АЛЕ НА ЖАЛЬ ТАКИЙ СВІТ.НЕ ЗВЕРТАЙТЕ УВАГИ МОЇ ХОРОШІ.Я ОБОВЯЗКОВО ПРИЇДУ ДО ВАС З ГЛЕЧИКОМ МЕДУ.
06 Вересня 2015, 21:41
Я живу в будинку Воїнів-інтернаціоналістів 1.мої вікна виходять у двір цього чудового подвір я.Спасибі за казку. Такі ж пенсіонери як і я по доброму заздрять тим,хто створив таку красу.А ЗАРАЗ Я БАЧУ,що мешканці і далі вдосконалюють свій будинок.Ми з вами сусіди.Візьміть і нас до себе у спілку.
06 Вересня 2015, 21:42
Я живу в будинку Воїнів інтернаціоналістів 1.мої вікна виходять у двір цього чудового подвір я.Спасибі за казку. Такі ж пенсіонери як і я по доброму заздрять тим,хто створив таку красу.А ЗАРАЗ Я БАЧУ,що мешканці і далі вдосконалюють свій будинок.Ми з вами сусіди.Візьміть і нас до себе у спілку.
11 Вересня 2015, 10:27
Брехлива людина ти Олю.як це ти живеш в будинку даного ОСББ,,СОБОРНИЙ,, А ПИШЕШ ЩО ВИГАНЯЮТЬ ТВОЇХ ДІТЕЙ,ЯКІ ЗАЙШЛИ ,,НА ЇХ ТЕРИТОРІЮ,,.ПОТРІБНО ПИСАТИ НА НАШУ ТЕРИТОРІЮ.Та і Олег іМарія Іванівна одна й та сама людина,що видає їх однаковий стиль письма з багатьма крапками.Так само як і ти Олю одночасно є і Катею.В даний момент, коли ,,хакери,, відкривають банкІвські рахунки,легко і власника даних ,,чесних писак,, знайти.
15 Вересня 2015, 17:58
ДЯКУЮ ВСІМ, КОГО ЗАЦІКАВИЛА ПРАЦЯ НАШИХ ТАЛАНОВИТИХ ЛЮДЕЙ.ПРИХОДЬТЕ З ДОБРИМИ НАМІРАМИ І МИ ЗУСТРІНЕМО ВАС З РАДІСТЮ.<br/> ЯК НЕ БУЛО Б ВАЖКО В КРАЇНІ, НЕ ЧЕКАЙТЕ, ЩО ХТОСЬ ПРИЙДЕ І ЗРОБИТЬ ВСЕ ЗА ВАС.ЗАКАЧУЙТЕ РУКАВА І ВПЕРЕД.А ЯКЩО ВАМ ПОВЕЗЛО І ПОСТАВИЛИ ДИТЯЧИЙ МАЙДАНЧИК-ЗБЕРЕЖІТЬ ЙОГО. ДІТИ Є ДІТИ.ЯКЩО БАТЬКИ НЕ НАВЧИЛИ ЇХ ПРАВИЛ ПОВЕДІНКИ,НЕ БІЙТЕСЬ РОБИТИ ЗАУВАЖЕННЯ.ДОБРА БІЛЬШЕ ЧИМ ЗЛА.НАВЧІТЬСЯ НЕ ЗВЕРТАТИ УВАГУ НА ОЗЛОБЛЕНИХ ,,БІДНИХ ЛЮДЕЙ,,ЯКІ З ДОПОМОГОЮ КОМПЮТЕРА ЛЛЮТЬ БРУД І ШУКАЮТЬ В МОЛОЦІ КІСТКУ.ТВОРІТЬ ДОБРО ДЛЯ СВОЇХ ДІТЕЙ І ВОНО, ЯК БУМЕРАНГ,ПОВЕРНЕТЬСЯ ДО ВАС СТОРИЦЕЮ.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром