Кривий Вал: знову скандал під час реконструкції, активіст викликав поліцію

13 Серпня 2016, 14:30
2910

Місцеві активісти обурені тим, що у рамках реконструкції вулиці Лесі Українки в зоні регульованої забудови на Кривому Валі працював «екскаватор і хлопці-роботяги» замість археологів.

Про це у Facebook написав активіст та краєзнавець Ігор Левчук.

Він повідомив, що згідно проектної документації на вулиці Кривий Вал повинні були б працювати археологи, як і на всій вулиці Лесі Українки. Ця ділянка, за його словами, є історичним ареалом і зоною регульованої забудови. Та наразі там «попрацював екскаватор і хлопці-роботяги які абсолютно далекі від історії древнього Луцька».

«Сьогодні півдня пішло на практичне вирішення проблеми знищення археологічного спадку на вулиці Кривий вал, де колись проходила одна з ліній фортифікації міста. Тут проходив і підземний хід від монастиря бернардинів і, можливо, стояла вежа, що охороняла в'їзд з юридики», – написав Левчук.

Він також зазначив, що на місце викликали слідчо-оперативну групу. Повідомлення зафіксували для внесення до реєстру досудових розслідувань.

«З понеділка буду піднімати це питання перед керівництвом обласної прокуратури.Орієнтовна вартість збитків завданих державі понад 3 000 000 гривень. Точна цифра буде при проведенні офіційного нарахування наступного тижня», – підсумував активіст.

Коментарі
13 Серпня 2016, 19:27
Не можу стримати сміху. Захисники історії шукають артефакти. Браво! Але- Де? У бувшому котловані підвалів ТТС? Там звісно є сміття будівельне, заглушені система вентиляції, може десь стара цеглина завалялась раптом! Глибина котлована при будівництві ТТС складала 6 метрів і проходила просто по в. Кривий вал! А тут гвалт! левчуки чухрії та решта "активних нашіх пацієнтів" хоче розкопок! пише про ефемерні суми збитків! "Розруха- вголовах"- казав Булгаков вустами професора Преображенського. А ці "родовиті лучани" голвами хіба їдять!
13 Серпня 2016, 19:33
От такі в нас "знаючі" неграмотні ((((( Старе місто треба берегти а не руйнувати під селюцьке КРАСІВО !!!! Приїхали в місто - то любіть його, а перекроюйте, щоб побільше на ньому увірвати.....
13 Серпня 2016, 22:34
Ой, а церква на глушець яка майже побудована , сплатила штраф??? Чи кп не платить штрафи????
13 Серпня 2016, 22:36
А зінкевич "мішка" заплатив штраф , що розрив могили біля собору?????
14 Серпня 2016, 02:19
З такими активістами скоро Луцьк перетвориться на розритий піщаний кар'єр.
14 Серпня 2016, 11:57
Активісти потрібні. Бо це- паростки Громадського суспільства. Але наші паростки - як суспільство- криві та неоковирні. Левчук який не розбираючись всіх садить до в"язниці та "відкриває" по 50 кримінальних проваджень(!) на день-(У ФБ!)-- безрезультатно звісно, бо превалюють емоції, а факти- не потрібні, Чухрій- фотохудожник, якого (з похмілля певне) несе на нового месію- головного фахівця з естетики Міста, і ще кілька, нажаль достатньо одіозних осіб. Але ж нормальних,розумних, небайдужих багато! Враження таке, що Нормальні психічно врівноважені люди в цій навіженій компанії не бажають бути. Тепер по Кривому валу , котловану, та знищенню "артефактів" - Шукати артефакти у будівельнлму котловані, серед сміття з будівництва станції Укртелекому можна. Але чи треба? Дивно що Златогорський , досвідчений археолог, клюнув на цю чухрайсько- левчуківську бульку.
14 Серпня 2016, 13:20
В місті Луцьк повна анархія Міську раду захопило стадо мавп.
14 Серпня 2016, 15:05
Травля всіх починань та будь яких дій у місті - будівництво, благоустрій, та будь що- для цієї компанії " активістів" - смисл існування тут діалогу місця немає - " дебіли, мерзота, злочинці"- це повсякденна лексика. " борців Проти". Просто проти Може і не за гроші. Хіба щоб своє Єго потішити, відчувати себе важливо вершителем долі міста, " піднятись" принизивши інших. Клініка Але тут інтелект активістів, або його відсутність , зіграло з ЛевчукоШахраямиЧухріями іКо злий жарт. Шукати артефакти у котловані з сміттям пост будівельним це нове слово в Археології. Імені Чіхрая з Левчуком. Молодці. Потішили зранку!
14 Серпня 2016, 18:08
Громадські ради не в міській раді повинні розвиватися. Там одні кишенькові халуї.
15 Серпня 2016, 01:19
Цей Левчук вже реально в печінках сидить. В кої то віки в Луцьку почали хоч щось робити. Проводяться реконструкції, ремонти... в любому іншому місті це сприйняли б на ура. А він своїми тупими наїздами вже реально задовбав... За його провінційною, містечковою логікою лучани мають і далі ходити по совковій бруківці, жити в совкових будинках, совковому місті... і ще когось називає комсомольцями і полішуками...
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром