Атошники просять землю під індивідуальну житлову забудову

14 Серпня 2016, 09:22
1944 Джерело: galinfo.com.ua

Члени «Спілки воїнів АТО Волині» просять міську владу вести облік осіб, які зверталися щодо надання житла, а також у планах територій житлових кварталів передбачати виділення 20% землі під індивідуальне житлове будівництво для атошників.

Такі вимоги у Facebook опублікував Олег Кобилинський.

Він зауважив, що за наявною у спілки інформацією, близько 1000 заяв, поданих учасниками бойових дій про виділення їм земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво до Луцької міської ради, залишені без задоволення. Крім того, за його словами, єдиний реєстр цих осіб ніхто не веде.

«Серед тих, які потребують покращення житлових умов і стоять на обліку з цього приводу, тільки у місті Луцьку числиться 187 учасників бойових дій. Однак наразі фактично відсутня база соціальних благ, які належить отримати учасникам бойових дій, порушуються строки виконання органами влади зобов’язань, визначених чинним законодавством», – написав Кобилинський.

Чоловік наголошує, що у проектах, про які повідомляли на сайті Луцькради не йдеться про надання землі під індивідуальну житлову забудову. Відповідно він вважає, що затверджуючи такі плани житлових кварталів і надаючи переваги іншим забудовникам, Луцька міська рада та її органи порушують чинне законодавство про статус учасників бойових дій і обмежує їх права і пільги на безоплатне отримання земельної ділянки під індивідуальну житлову забудову в межах міста Луцька.

Тож Олег Кобилинський просить внести зміни до проектів детального плану території житлового кварталу в межах проспекту Волі та вулиці Глушець, а також детального плану території житлового кварталу у місті Луцьку в межах вулиці Глушець, річки Стир та об’їзної дороги та виділити 20 % відведеної території під індивідуальне житлове будівництва учасників бойових дій.

Разом з тим з метою максимального сприяння учасникам бойових дій у реалізації їх законних прав щодо отримання земельних ділянок для індивідуальної житлової забудови та забезпечення житлом у спілці пропонують:

1) провести інвентаризацію земель міста;
2) створити список заявників – членів сімей загиблих, інвалідів війни, учасників бойових дій, які просили виділити їм земельні ділянки під житлову забудову у місті Луцьку починаючи з 2014 року. До цієї роботи залучити активістів громадських об'єднань учасників бойових дій, ветеранських та волонтерських організацій;
3) у випадку безоплатної передачі забудовником 20% збудованої житлової площі для забезпечення житлом учасників бойових дій передбачити можливість пріоритетного, стосовно інших забудовників, виділення земельних ділянок під багатоповерхову забудову для них;
4) у випадку придбання земельної ділянки на торгах укладати інвестиційні угоди, в яких передбачати виділення 3% жилої площі для забезпечення учасників АТО, що перебувають в черзі на покращення житлових умов;
5) у детальних планах територій житлових кварталів передбачати виділення 20% відведених територій під індивідуальне житлове будівництво;
6) встановити норми відведення земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво для учасників бойових дій – 0,04–0,06 га; для інвалідів – 0,06–0,08; для членів сімей загиблих 0,08–0,10 га.

Коментарі
14 Серпня 2016, 18:14
Ви у кого просите, це вони вас нехай просяться !!!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром