Водій-вбивця відбувся умовним покаранням

13 Серпня 2016, 09:08
1801 Джерело: volynpost.com

Апеляційний суд залишив в силі вирок Луцького міськрайонного суду, за яким Сергій Панасюк, що у нетверезому стані збив на смерть дідуся, відбувся умовним покаранням.

Про це у Facebook написала Oksana Dolzhko.

«Як бачитимете на вулицях міста BMW Х5 з номерним знаком АС 8883 ВІ, краще відійдіть подалі від дороги. Знайте, за кермом - непокараний ВБИВЦЯ!!! Панасюк Сергій, співвласник магазину шкіри та хутра «Акцент», що на просп. Волі, 21. Хочу щоб ви запам'ятали цього гівнюка!!!»  – зазначила активістка.

Вона додала, що нещодавно прокуратура програла апеляцію. Апеляційний суд залишив в силі вирок Луцького міськрайонного суду, за яким Панасюк відбувся умовним покаранням та продовжує їздити за кермом. Водійських прав водія-убивцю теж не позбавили.

Oksana Dolzhko нагадала, що 23 лютого близько 19:00 Сергій Панасюк, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, скоїв дві ДТП: спочатку в'їхав в іншу автівку та, втікаючи з місця пригоди, на вулиці Кравчука, поблизу світлофору збив дідуся на велосипеді. Постраждалий від отриманих травм помер в кареті швидкої допомоги.

Панасюк протягнув дідуся кілька десятків метрів. Вийшовши з салону авто, не розумів, що вбив людину, пропонував патрульним і слідчим гроші та «порішати» питання на місці.

Проте в ухвалі Апеляційного суду Волинської області зазначили, що підстав для зміни вироку немає. Суд врахував дані про особу обвинуваченого, який до кримінальної відповідальності притягується вперше, вину у скоєному визнав повністю, щиро розкаявся, за місцем проживання характеризується виключно позитивно, хворіє та є інвалідом 2-ї групи, активно займається суспільно-корисною працею, що вбачається з подяк та грамот, на утриманні має батька пенсійного віку, усвідомив протиправну поведінку, виявив жаль з приводу вчиненого, добровільно відшкодував збитки потерпілому, який претензій матеріального та морального характеру немає і не настоював на суровій мірі покарання обвинуваченого та просив призначити покарання без позбавлення волі.

 

Коментарі
14 Серпня 2016, 00:04
Вважаю, ухвалу апеляційного суду законною. Міра покарання по данф
14 Серпня 2016, 00:09
Міра покарання по даній категорії справ залежить в основному від позиції потерпілої сторони у справі. Оскільки потерпіла сторона просила не позбавляти волі та водійських прав обвинуваченого, суд прийняв відповідне рішення у справі. Так що не треба кричати горе активісткам, коли не знають суті питання.
14 Серпня 2016, 15:17
Не дай Бог вам чи вашим близьким опинитися на шляху у подібного бидла. Цікаво, що тоді казатимете про законну ухвалу суду?
14 Серпня 2016, 16:11
Не дай Бог кожному пережити таку біду. З цим я погоджуюсь. Але я не про це. Даний злочин є необережним, тобто теоретично необережно його може вчинити кожен водій. Від цього ніхто не застрахований. Зараз багато розвелось т. зв. " активістів ", які, не будучи компетентними в справі, поливають брудом всіх і вся. Як правило, вони це роблять не просто так, а за певну винагороду.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром