Лучан запрошують на лекцію «Що таке сучасний театр?»

03 Січня 2019, 16:52
Лучан запрошують на лекцію «Що таке сучасний театр?» 1769
Лучан запрошують на лекцію «Що таке сучасний театр?»

Що таке сучасний театр і як він сьогодні зплетається з художніми практиками – відео-артом, перформансом, анімацією – розкажуть на лекції, яка відбудеться 5 січня у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

«Почнемо з епічного театру Б. Брехта. Ефект відчуження. Розглянемо кордон інтеракції з глядачем в театрі і перформансі.

Потім – ритуал_театр-лабораторія Е. Гротовського, порожній простір П. Брука, театр Кріко-2 Т. Кантора. Візуальинй театр Р. Кастеллуччі «Трилогія Ад-Чистилище-Рай», «Емілія Галотти» М.Тальхаймера, гротеск К. Марталлера з класикою «Вбий європейця, вбий його ..вбий!», «Ліпсінк» Р. Лепажа, 24-годинний перформанс «Гора Олімп» Я. Фабра, хореографія С. Вальц і так далі – синтезування максимального Gesamt твору на стику різних медіа – відеотехнології в театрі Ф. Касторфа, М. фон Хеннінга , К. Мітчелл і Х. Гьоббельса, плюс його ж «Річ Штіфтера», спектакль-інсталяція, в якій немає жодного актора.

Театр-анімація в лайв-режимі – спектакль про війну групи «Hotel modern», Rimini protokoll з їхніми інтерактивними екскурсіями містом і планшетними кімнатами в «Situations room». Театр стає чи не єдиним хранителем естетичного в Західному світі.

Також розглянемо еволюцію хореографії: від модерну через перформативну революцію театру Джадсоновскої церкви (Т. Браун, І. Райнер, С. Форті) в Нью-Йорку. Стів Пакстон – один із засновників contemporary dance. Піна Бауш у Вупперталі включає повсякденні рухи, жести в танець. Французька школа. Британсько-індійський Акрам Хан з його танцем катак, Сіді Ларбі Шаркауі, М. Моньє, І. Кіліан, Б. Шармац. У. Форсайт, В. Вандекейбус. І, звичайно ж, божевільні грецькі експерименти Дімітріса Папайонау», – на ці теми обіцяють поговорити організатори лекцій.

Розклад наступних лекцій:

  • 5 січня – лекція №6: «Постдраматичний театр. Естетика перформативності».
  • 12 січня – лекція №7: «Сontemporary dance: Хронологія хореографії».
  • 19 січня – лекція №8: «Історія перформансу. Сенс - байдужий, тіло - безцільне».

Довідки за телефоном: 066 142 51 18

Квиток на одну лекцію – 75 грн. Реєстрація – за посиланням.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром