Нардепа від Луцького району оштрафував Антимонопольний комітет

03 Січня 2019, 15:27
Сергій Мартиняк 1825
Сергій Мартиняк

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував засновника промислової групи «Пан Курчак», народного депутата Сергія Мартиняка на 170 тис. грн за придбання контролю над ТОВ «Агідель» (Волинська обл.) без дозволу відомства.

Про це йдеться в повідомленні відомства, пише «Агропортал».

Як зазначає джерело, у червні 2017 року попередній власник 50% «Агідель» громадянин Польщі Януш Квечень продав свою частку в компанії Сергію Мартиняку, який став власником 100% підприємства. Мартиняк подав заявку на дозвіл концентрації після придбання 100% компанії.

Також уточнюється, що АМКУ після штрафу надав дозвіл на придбання «Агідель».

Довідка

ТОВ «Агідель» займається вирощуванням курчат-бройлерів, сої та ріпаку.

Агропромислова група «Пан Курчак» заснована в 2001 році. Займається вирощуванням сільгоспкультур, виробництвом і продажем комбікормів, розведенням бройлерів і свиней, переробкою м'яса. У агропромгрупу входять ПП «Західна аграрна компанія» (вирощує зернові та технічні культури, обробляє 16,7 тис. га), ТОВ «Агротехніка» (виробництво і реалізація комбікормів, має два комбікормових заводи, завод з переробки олійних і чотири елеватори).

До групи також входять ТОВ «Агідель» (інкубація курчат-бройлерів, утримання батьківського поголів'я; виробнича потужність – 32 млн яєць на рік), ТОВ «Віра-1» (вирощує свиней), ТОВ «ВМП» (переробка м'яса, виробництво ковбасних виробів і м'ясних напівфабрикатів), ТОВ «Птахокомплекс «Губин» (має шість ферм, з річною потужністю 14 млн голів). Всі виробничі ресурси групи розташовані на території Волинської області.

«Пан Курчак» також має мережу фірмових магазинів «М'ясна точка» і «Смарті» (ТзОВ «Українські торгівельні мережі»).

За даними АМКУ, виручка підприємств Сергія Мартиняка за 2017 рік склала 2,8 млрд грн.

Читайте також: Сергій Мартиняк потрапив до нового санкційного списку Кремля

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39