Крупа: вогонь знищив 15 га озимої пшениці

12 Серпня 2016, 09:09
1784 Джерело: b24.te.ua

У двох селах Луцького району поліція відкрила кримінальні провадження за фактами пожеж у екосистемах.

Про це 11 серпня під час прес-конференції розповіла заступник начальника Головного управління Нацполіції у Волинській області підполковник поліції Наталія Пасічник, інформує прес-служба поліції.

Під час прес-конференції, яку організували співробітники управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, правоохоронці вкотре застерегли громадян, аби ті не спалювали суху траву та не провокували пожежі в природних екосистемах.

«У кінці липня в селі Крупа Луцького району невідома особа підпалила стерню. Внаслідок цього відбулося загоряння 15 га озимої пшениці на землях сільськогосподарського призначення. Аналогічний випадок стався в селі Оздів Луцького району, де вогнем було знищено близько 3 га посівів пшениці. Сума збитку становить понад 92 тис. грн. За фактами знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу відкрито кримінальні провадження за ст. 245 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до 8,5 тис. грн., або обмеження чи позбавлення волі на строк до п’яти років», – повідомила заступник начальника ГУНП у Волинській області Наталія Пасічник.

Правоохоронці нагадали, що спалювання сухої трави, стерні, паління вогнищ у лісових масивах призводить до тяжких екологічних та матеріальних наслідків. За вчинення таких дій передбачена не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність.

Громадян вкотре закликають не порушувати правила пожежної безпеки. Адже, такі дії можуть призвести не лише до знищення та пошкодження природних екосистем, але й нанести шкоду життю та здоров’ю.



 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024