У Луцьку провели урочисту академію з нагоди 930 річниці міста

23 Серпня 2015, 17:15
1629

Лучани святкують День міста і День прапора

 Урочиста академія з нагоди 930 річниці Луцька відбулась на Театральному майдані перед драмтеатром. Поки тривали останні приготування до урочистостей, глядачам увімкнули відео-інтерв'ю луцького міського голови Миколи Романюка. У розмові з журналісткою Ольгою Марчук мер розказував, як і за що любить Луцьк, пише Таблоїд Волині

До свят на Театральному майдані встановили сцену, повісили великий екран. Приміщення театру прикрасили величезними жовто-блакитними стрічками з написом «З Днем Незалежності». 

Урочистості розпочались із хвилини мовчання та вшанування героїв Небесної сотні. До меморіальної дошки полеглим на майдані поклали синьо-жовті хризантеми. 

Посвяткувати з лучанами День міста приїхали делегації з інших міст та з-за кордону. Ведучий зачитав довгий список гостей, серед яких – представники краю Ліппе, що в Німеччині, білоруського Бреста, литовського міста Тракай, польських міст Торунь, Ольштин, Замость, Холм та Жешув. Також до Луцька приїхали представники з Тернополя, Кузнецовська та Кам’янця-Подільського. Серед поважних гостей – генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи, народний депутат Ігор Лапін та начальник департаменту патрульної поліції МВС України Олександр Фацевич

Посадовців та делегатів розмістили перед сценою ліворуч. Праворуч посадили членів родин загиблих на Майданів та в зоні проведення АТО. Міський голова Микола Романюк та голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик вручили рідним луцьких героїв посмертні державні нагороди та відзнаки й букети квітів. Губернатор та мер скорботно підтримували родини загиблих, обіймали жінок та тисли руки чоловікам.

 На завершення урочистостей увесь Театральний майдан став до молитви «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни».










 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024