33-й район: мешканка будинку самостійно організувала дитячу зону відпочинку

11 Серпня 2016, 13:54
3382

Мешканка будинку №4 на проспекті Соборності власними силами шукала можливості встановити конструкції на дитячому майданчику та самостійно облаштувала зону відпочинку як для дітей, так і для дорослих.

У дворі на Соборності, 4 Ванду Оборину усі знають, як активну мешканку, яка не лише «вибила» конструкції, які стоять на дитячому майданчику, а й постійно стежить за естетичним оформленням казкової ділянки.

«Тут раніше був пустир. Хто собак вигулював, хто п’яничок, але для дитячого відпочинку тут практично не було можливостей. Якось мені мешканці будинку приносять газету і кажуть, що Козюра (ред.. Андрій Козюра, депутат округу) оголосив тендер на встановлення дитячого майданчика. Я підхопила цю ідею і пішла до нього на прийом. Як наслідок, виграла одну гірку. Подивилася я на цю гірку та й думаю – і що? Треба щось робити далі. І все, Ванда Казимирівна розійшлася не на жарт», – ділиться жінка.

У мешканців будинку на облагородження майданчика жінка грошей не збирала. Мовляв, розуміє, що коштів зараз ні на що не вистачає.

Тож вирішила попросити допомоги у різноманітних фірм та установ, які розташовані у будинку.

Розповідає, що не усі, звісно, погоджувалися допомогти, проте певну суму таки вдалося назбирати. Крім того, каже Ванда Оборина, отримувала подарунки від хорошого друга, який працює у фірмі, що займається виробами з дерева.

Таким чином дитячий майданчик поступово почали наповнювати різноманітні конструкції, які винахідлива жінка доповнювала квітами та іншими деталями майданчикового декору.

Час від часу батьки, які мешкають у будинку, приносять старі іграшки, які Ванда Оборина також робить частиною оформлення майданчика. Допомагають в облагородженні ділянки й зовсім незнайомі люди, які дивуються енергії активної жительки.

«Один дідусь побачив, що я самостійно тут облагороджую територію, і приніс кілька туй, які сам розводить у себе на дачі. Деякі уже трохи підросли. Тепер на осінь плануємо висадити ще кілька», – розповідає мешканка.

Окрім дитячого майданчика, облаштувала Ванда Оборина й зону відпочинку для пенсіонерів. Тут бабусі та дідусі можуть поспілкуватися у приємній квітковій атмосфері посеред яскравих елементів декору.

Під пильним оком організаторки яскравими малюнками оздобили й стіни під'їзду на першому поверсі, а на стінах біля своєї квартири жінка власноруч зобразила геометричну абстракцію.

Натхненна роботою пані Ванда зізнається, що тепер не може уявити свого життя без цієї праці. Тож навіть попри не надто хороший стан здоров’я, планує й надалі займатися улюбленою справою.



Ванда Оборина розповідає, як до неї прийшла ідея облаштувати зону відпочинку у дворі.
Ванда Оборина розповідає, як до неї прийшла ідея облаштувати зону відпочинку у дворі.










Старі іграшки на майданчику стають у нагоді.
Старі іграшки на майданчику стають у нагоді.




Вхід до під'їзду охороняє дбайливий прибиральник.
Вхід до під'їзду охороняє дбайливий прибиральник.


Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
11 Серпня 2016, 23:34
А лавку з логотипом "Ажур" з якої зупинки прихватизували? Ну а вцілому, звичайно, молодці. І віничок такий весь в патріотичних тонах... Веселенько !
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром