Скільки коштує новорічне деревце на Центральному ринку Луцька

27 Грудня 2018, 13:30
ялинки на Центральному ринку 4551
ялинки на Центральному ринку

Незмінним атрибутом Нового року, який додає радісного настрою, є ялинка чи сосна, котру господарі вбирають у різнобарвні кулі та яскраві вогники. Один із головних критеріїв вибору новорічного деревця – ціна.

Скільки доведеться викласти з гаманця за новорічну красуню на Центральному ринку Луцька поцікавилися журналісти Інформаційного агентства ВолиньPost.

Маленькі збиті з гілок ялинки на дерев’яній підставці вартують 30 гривень, дещо вищі – від 50 до 100 гривень. Така ж сосна «влетить» від 50 гривень до 250 гривень залежно від висоти та пишності деревця.

Читайте також: Розповіли, де в Луцьку та районі можна купити ялинку на Новий Рік

Продають на ринку й готові віночки з гілок ялинки. Коштує такий новорічний декор приблизно 50 гривень. Маленькі шишки на ньому – бонус для покупців.

Ціна ж на зрубані ялинки та сосни коливається від 60-100 гривень до 350-400 гривень. Наприклад, за новорічне деревце трохи вище метра доведеться викласти 120 гривень, за двометрове – 150-180 гривень, майже триметрове – 300-350 гривень.

Щоправда, не всі ялинки та сосни мали спеціальні бирки, які свідчать про те, що дерева не зрубані без відповідного дозволу десь у лісі. 

Варто зауважити, що лише у Волинському лісовому селекційно-насіннєвому центрі, що у Гаразджі, під новорічні дерева заклали 3 гектари плантацій. Спочатку працівники центру заготовлюють насіння ялини та сосни з шишок, які попередньо висушують. Навесні ж його висівають у розсадниках, а згодом пророщення висаджують на плантаціях, де й дозрівають деревця.


Читайте також: Відомо, в скільки лучанам обійдеться новорічна ялинка

                          Ялинка чи сосна: ціни на новорічні красуні в Луцьку

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром