Кремль «відбілює» імідж «Опозиційного блоку», — Тарас Шкітер

26 Грудня 2018, 17:18
Тарас Шкітер 1724
Тарас Шкітер

Зі слів співзасновника Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тараса Шкітера, найбільш дивно в санкційному списку Російської Федерації було побачити прізвища топ-«регіоналів»: Олександра ВілкулаБориса КолесніковаМихайла Добкіна.

«Здавалося б: чому політики, яких прийнято вважати проросійськими, потрапили в немилість Кремля? Існує думка, що таким чином Москва мститься групі Рината Ахметова за те, що вона не підтримала Юрія Бойка як кандидата в президенти України та не доєдналася до «Опозиційної платформи – За життя», тим самим розколовши ОБ (Опозиційний блок)», — цитує його ІА Конкурент.

На думку Тараса Шкітера, дії Росії – це ніщо інше як холодний розрахунок.

«Коли Віктор Медведчук та Сергій Льовочкін не знайшли спільної мови з Ринатом Ахметовим та Борисом Колесніковим і «відмотати» ситуацію назад виявилося неможливо, спрацював метод «розділяй та володарюй». І ОБ, і «Опозиційна платформа – За життя» працюють на одному електоральному полі та отримують підтримку від людей, які схильні до дружби з Росією.

Тому обидві сили послабили свій електоральний потенціал. Завдяки оприлюдненому санкційному списку, «Опозиційний блок» став виглядати трішки «проукраїнським» (оскільки його лідери потрапили під санкції РФ), а його електоральне поле набрало нового вигляду. Відтепер дві політичні партії, які є тотожними в своєму світогляді, в очах виборця здаються дещо різними і, працюючи, забиратимуть бали не лише один в одного, а й в інших сил (для прикладу, «Опозиційний блок» може трішки посилити свої позиції в Західній Україні)«, – вважає співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ».

Також Тарас Шкітер додав, що головне — розуміти те, що ціль цих політичних сил однакова, різняться лише методи її досягнення.

Читайте також: «Класична українська схема», — Тарас Шкітер про проблему округів без депутатів

Коментарі
27 Грудня 2018, 08:56
В ТОРИ РАЗИ ПІДНЯТИ НОРМИ СПОЖИВАННЯ ГАЗУ .ВСЕ МАЛО ЖИДОМАСОНАМ
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром