У Луцьку планують створити «банк» нових назв вулиць

09 Серпня 2016, 16:15
1757 Джерело: news.dtkt.ua

У місті є необхідність створення «банку» нових назв вулиць та введення авторської відповідальності.

Про це стало відомо на засіданні комісії з впорядкування назв вулиць міста у вівторок, 9 серпня.

Начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич розповів про систему укладання «банку» нових назв вулиць.

Робоча група з перейменування та найменування вулиць міста запланувала на кожному засіданні обирати назви для 20 вулиць. Всього потребують назв 81 вулиця та 31 провулок.

«Під час засідання висловлювали думку про авторську відповідальність за нові назви. Той, хто пропонує нову назву, має нести відповідальність, має бути в протоколі записано, з ініціативи якої людини, щоб вона аргументувала введення цієї назви», - зазначив Петро Троневич.

Він пояснив, що це суто моральна відповідальність, але той, хто пропонує назву для вулиці, повинен оформити все у письмовому вигляді та поставити власний підпис.

«Було б логічно поквартально і системно підходити до розгляду  вулиць , тому що таким чином ми можемо звести цю логіку по самій назві для того, аби історична частина міста мала історичні назви, урбаністичні назви будуть підходити новим забудовам», - рекомендує секретар міської ради Юлія Вусенко.

Також вона зауважила, що багато людей за допомогою петицій просять перейменовувати вулиці. Це добре, але до цього потрібно підходити системно. Тому на робочій групі з перейменування та найменування вулиць міста лежить велика відповідальність.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром