Потебні: занедбану територію кафе перетворили на казкову прибудинкову ділянку

09 Серпня 2016, 15:43
2995

Мешканці квартири №1 на вулиці Потебні, 52в самостійно облаштували подвір’я біля приміщення, у якому раніше розміщувався заклад харчування.

Колись будинок №52а на вулиці Потебні був гуртожитком. Пізніше його реконструювали під квартири працівникам Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури.

На першому поверсі будівлі розміщувалося кафе, яке з часом стало пристанищем для безхатьків. Коли влада пропонувала жителям квартири, прибудову також вирішили використати як житлове приміщення.

«Людям роздали житло і нам за чергою дісталося це приміщення колишнього кафе, яке було у жахливому стані», – розповідає мешканка квартири №1 Фаїна.

В одну квартиру у прибудові можна було проходити з під’їзду. В іншу – квартиру №1 – по проекту вхід з під’їзду не можна було організувати, тому до неї облаштували окремий.

«Оскільки так виходить, що це у нас перед порогом, то вирішили гарно облаштувати територію. Самі все робили, бо хто нам тут прийде і буде щось ремонтувати», – зазначає жінка.

Окрім власне облаштування входу до квартири, дбайливі господарі Андрій та Фаїна утеплили фасад помешкання та привели до ладу прибудинкову територію за власний кошт. Після чого з’явилася потреба в обмеженні проходу через двір, адже територію використовували для переходу від одного корпусу університету до іншого.

«Якби ми тут не жили, то, може, і не зацікавилися б темою відсікання території. А так у нас виходить вже внутрішній дворик. Коли загородили, то сторонні люди вже не проходять через подвір’я, відповідно – менше крадіжок і сміття», – ділиться пан Андрій.

Загорожу з одного боку встановили за згодою дирекції училища та мешканців будинку. За словами господарів квартири, люди протягом певного часу не могли звикнути до такого нововведення, тому часто перелазили через загорожу і йшли за звичним маршрутом.

Втім, з часом таких випадків поменшало. Тож внутрішній двір і надалі розвивається під патронатом дбайливих господарів, які засадили територію квітами та облаштували пішохідну доріжку тротуарною плиткою.




З дерева, що повалилося під час бурі, разом зі студентами училища зробили казкові фігури.
З дерева, що повалилося під час бурі, разом зі студентами училища зробили казкові фігури.






 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
09 Серпня 2016, 19:33
молодці
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024