Гірна: біля житлових будинків – небезпечне сміттєзвалище

09 Серпня 2016, 14:29
2200


Жителі вулиці Гірна не на жарт схвильовані, адже за кілька метрів біля їх домівок утворилося стихійне звалище, куди звозять розбиті кінескопи, монітори та екрани електронної техніки.

Про це йдеться у депутатському запиті Миколи Федіка.

До депутата Луцькради звернулися мешканці прилеглих територій до цього звалища, стурбовані тим, що електричне сміття, яке переважно складається з розбитого скла кінескопів, моніторів та екранів телевізорів, вже протягом тривалого часу і мало не щодня збільшується.

Ця ситуація вкрай хвилює жителів вулиці Гірна, так як це може нести небезпеку здоров’ю та життю лучан. Зауважимо, що поруч з цим сміттям, неподалік, метрів за 20 знаходиться  оглядовий майданчик міста.

Депутат додає, що чи не основну небезпеку для навколишнього середовища являє собою оксид свинцю, який входить до складу скла кінескопів.  Кількість оксиду свинцю залежить від розмірів екрану і може варіювати від 0,5 до 2,9 кг.

Свинець, як і його сполуки, є токсикантом з вираженою кумулятивною дією, що викликає зміни в нервовій системі, крові і судинах. Дана обставина передбачає необхідність належної утилізації кінескопів шляхом їх поховання на спеціальних полігонах або повторної переробки.

Лучани обурені  таким недбальством та просять забезпечити прибирання небезпечного сміття й облагородити вулицю.







 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024