У римо-католицькому храмі Луцька відбулось різдвяне богослужіння

25 Грудня 2018, 12:40
Єпископ-ординарій Віталій Скомаровський 3180
Єпископ-ординарій Віталій Скомаровський

У Луцькому римо-католицькому кафедральному соборі Святих Апостолів Петра й Павла відбулось урочисте різдвяне богослужіння.

Святкову месу розпочали о 10:00 25 грудня.

До храму у цей день прийшли десятки вірян, серед яких чимало дітей. Також на урочисту службу завітали голова Волинської ОДА Олександр Савченко, секретар Луцькради Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, консул Генерального консульства Республіки Польща Пьотр Матусяк.

З вітальним словом до присутніх звернувся єпископ-ординарій Луцької дієцезії Римо-Католицької церкви Віталій Скомаровський. Він зазначив, що протягом десятки років традицію святкування Різдва намагались знищити. Та попри все, діти й надалі ходити співати колядки, організовували вертепи, а дорослі дарували подарунки одне одному.

«Звідки взялась ця традиція – дарувати подарунок? Цим самим ми згадуємо про те, що народження Божого сина – це подарунок, який він нам дав. Подарунок – це вияв особливого відношення до людини. Якщо ми комусь щось даруємо, це означає, що ця людина нам близька. Якщо людина відмовляється від дарунку, значить вона не сприймає нас самих і нашого відношення до неї», – зазначив єпископ.


































Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024