«У 80% випадків викликають патрульних люди, які негативно налаштовані до поліції», — луцький коп

22 Грудня 2018, 16:09
Олександр Джуренко 2148
Олександр Джуренко

 Старший інспектор з професійної підготовки Управління патрульної поліції у Волинській області Олександр Джуренко каже, що в 80% випадків викликають патрульних люди, які негативно налаштовані до поліції.

Про те, що змінилося за три роки після реформи Громадське.Волинь поговорило із патрульним, який крокує разом із реформою поліції від початку й до сьогодні. 

Знайомтеся — старший інспектор з професійної підготовки Управління патрульної поліції у Волинській області Олександр Джуренко. Розпочинав, як і всі, з чергування на вулиця, реагування на виклики. Нині він навчає тих, хто лише приходить у лави патрульних.

«За три роки суть роботи у патрульній поліції не змінилася. Постійно прибуває молода кров, переважно приходять люди, які закінчили університет і хочуть щось змінювати. У нас вже є відділ рекрутингу, який займається підбором людей, проводить співбесіди та екзамени. Таким чином, відбувається відсіювання, ми обираємо кращих», − зазначив старший інспектор.

Стосовно патрульної поліції на Волині існують суперечливі думки. Не всі задоволені роботою правоохоронців, але своєю роботою вони намагаються довести протилежне.

«У 80 % випадків викликають патрульних люди, які негативно налаштовані до поліції, їм не подобається суть роботи поліцейських. Люди, які спостерігають реформу з 2015 року, позитивно налаштовані  та бачать зміни, постійно нам дякують. Якщо виникає проблема, яку ми можемо вирішити, наприклад, допомогти оформити ДТП, то люди залишаються задоволеними результатом нашої роботи», − каже Олександр Джуренко.

Зменшився ажіотаж серед охочих працювати у патрульній поліції.

«У 2015 році був дуже великий відбір: 24 людини на місце, зараз 3−4 людини. […]Вимоги до кандидатів не послабшали, бо всі процеси відбуваються відповідно до чинного законодавства та наказів. Змін у наказах з 2015 року не було», − стверджує старший інспектор.

На звільнення патрульних впливають декілька факторів.

«Кожна людина хоче матеріально забезпечити свою сім’ю. […]Чоловіку нереально це зробити на 8 тисяч гривень. Це один з чинників. Ще один фактор – люди просто «перегоряють» на роботі. Навіть за одну зміну на людину виливається багато негативу. Якщо це періодично повторюється, то це накопичується і в один прекрасний момент людина умовно «вибухає», тому звільняється», − каже Олександр Джуренко.

Старший інспектор вважає, що працівникам патрульної поліції варто більше спілкуватися з громадянами, аби розповісти про законні способи вирішення їхніх проблем.

«Зараз ми почали працювати більше з дітьми у навчальних закладах, дитячих садочках, університетах. Розказуємо про роботу поліції, хто такий поліцейський, як до нього можна звернутися, що він може зробити, як може допомогти. Потрібно, щоб люди розуміли: у них є прикриття зі сторони поліцейських, але це прикриття завжди налаштоване позитивно. Як до нього ставитеся ви – неважливо. У поліцейських до всіх однакове ставлення», − запевнив патрульний поліцейський.

Читайте також: У Луцьку врятували чоловіка, який заснув посеред вулиці

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром