У Луцьку облаштують майданчик для занять каністерапією

22 Грудня 2018, 09:30
Каністерапія в Луцьку 2213
Каністерапія в Луцьку

У Луцьку відбулася презентація  результатів по проекту «Соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями в транскордонному регіоні завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів в галузі каністерапії», головним завданням якого є розвиток каністерапії – лікування за допомогою собак -   на прикордонних областях України і Білорусі (Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська, Чернігівська, Брестська, Гомельська області).

Цей проект реалізовувався за кошти Європейського Співтовариства по програмі транскордонного співробітництва «Республіка Білорусія – Україна», — повідомили організатори проекту на Волині.  

Загальна вартість проекту, тривалістю понад рік становила 151 410,00 євро, з яких 90 950,00 євро отримало КП «Ласка» як головний партнер проекту. Співінансування, допомогу та всебічну підтримку проекту забезпечила Луцька міська рада.

Партнером проекту на території Білорусії виступила громадська організація «Брестський союз підприємців «Сприяння», яка теж забезпечила співфінансування зі свого боку.

«Цей проект став чудовим стартом для подальшого розвитку каністерапії, адже були проведені ряд заходів, що цьому сприяли і отримали підтримку як з боку спеціалістів, які працюють з людьми з обмеженими можливостями, так і з боку громадськості, та самих представників основної цільової категорії проекту – людей з інвалідністю та членів їх сімей», — кажуть організатори.

Зокрема і в Україні, і в Білорусі влаштували «круглі столи» для спеціалістів, кінологів, волонтерів, громадських організацій, представників органів влади, організовані свята для особливих дітей за участю собак, створили 4 телепередачі, переклали та надрукували міжнародний посібник по каністерапї, провели 12 днів тренінгів по каністерапії під керівництвом тренерів з Латвії та Польщі, де спеціалісти вчилися організовувати і проводити заняття для своїх пацієнтів разом з чотирилапими колегами, що успішно роблять і будуть робити по завершенню проекту.

Також у Луцьку та Рівному відбуваються читання з собаками в бібліотеках, у всіх прикордонних областях і України, і  Білорусі проводяться заняття з особливими дітьми разом з собаками-каністерапевтами.

У Луцьку, на території КП «Ласка», функціонуватиме майданчик для занять каністерапією, підготували собак для каністерапії, а кожен охочий отримати терапевта для власної родини може прийти та обрати собі улюбленця.

Читайте також: Ремонт, кінолог та «ветеринарка»: директорка «Ласки» розповіла про свій план. ІНТЕРВ’Ю







 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром