Відродження: лучанин домігся реєстрації кримінального провадження за зрізані дерева

06 Серпня 2016, 15:33
1892

27 липня за адресою проспект Відродження, 2 у Луцьку почали спилювати дерева та проводити роботи з перенесення теплотраси з метою подальшого будівництва торгового підприємства.

Як виявилося, жодних дозволів на такі дії не було, пише видання VolynTimes.

Відтак, представники ДКП «Луцьктепло», які здійснювали цю діяльність, займалися нічим іншим, аніж самоуправством, яке є кримінально карним діянням, стверджує видання.

Учасник ініціативної групи «Збережемо древній Луцьк» Володимир Єгоров подав повідомлення про злочин до відділку поліції за цим фактом. Проте, приймати це повідомлення від громадянина, як передбачає Кримінально процесуальний кодекс України, правоохоронці відмовилися. Відтак, лучанин вирішив довести правду у суді та оскаржити бездіяльність поліцейських.

Розгляд справи тривав у луцькому міськрайонному суді упродовж двох засідань, в результаті чого лучанин зміг довести згаданий факт бездіяльності.

Судовий орган прийняв ухвалу про реєстрацію кримінального провадження за самоуправство. Тож є підстави зробити висновок, що цей етап стане маленькою перемогою на шляху до встановлення винних у корупційній схемі, яка реалізується під час будівництва на Відродження, 2.


Нагадаємо, що 27 липня почали вирубку дерев на проспекті Відродження, 2, яка, зі слів очевидців, відбувалась несанкціоновано.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024